Mad Max'in yönetmeni, Furiosa karakterinin despota dönüşebileceğini söyledi

Mad Max: Fury Road’un yönetmeni George Miller, Charlize Theron’ın canlandırdığı Furiosa karakterinin neden nihayetinde tirana dönüşebileceğini düşündüğünü açıkladı

Charlize Theron, The Old Guard filminde canlandırdığı karakterle de beğeni toplamıştı (IMDb)

Mad Max: Fury Road filminin yönetmeni George Miller, Charlize Theron’ın canlandırdığı Furiosa karakterinin despota dönüşmesinin mümkün olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mad Max: Fury Road, 2015’te vizyona girmesinin ardından dünya genelinde ciddi bir başarı elde etmişti. Filmin elde ettiği başarı Theron’ın karakteri Furiosa’ya odaklanacak yeni filmlerin yapılmasına dair de planların oluşmasına neden olmuştu.

Filmin başarısında en büyük payın yaygın biçimde ilgi çekici Furiosa karakterine ve Charlize Theron’ın oyunculuk performansına ait olduğu düşünülüyor. Theron, film boyunca oyunculuğuyla pek çok sinemaseverin beğenisini kazanmıştı. 

Kısa süre önce karakteri üzerine konuşan Theron, Furiosa’nın şu ana kadar canlandırdığı roller arasında kendisi için en önemlisi olduğunu söylemişti. 

 

 

Screen Rant'in haberine göre Miller, Furiosa’nın uzun vadede adil bir lider olarak kalmaya devam edip edemeyeceği üzerine fikirlerini belirtti. 

New York Comic Con için Josh Horowitz’e verdiği röportajda Miller, Furiosa’nın sonunda gayretle mücadele ettiği şeye dönüşme ihtimaline dair konuştu. Miller şu ifadeleri kullandı:

Bunu sık sık düşünüyorum. İki senaryo var. Birincisi ütopik ve gerçekten ilgi çekici olmayan bir hikaye. Bir şekilde bu doğrultuda yapacağı ilk şeyin yukarı çıkıp suyu serbest bırakmak olduğunu düşündüm.

Joseph Campbell (ABD’li ünlü yazar) bilindik hikayenin bugünün kahramanının yarının zalimine dönüşmek olduğunu söylüyor. Kahraman değişimin temsilcisidir. Temelde bazı ortak menfaatler için kişisel çıkarlarından feragat ederler.

(Campbell) basitçe inşa ettiğiniz veya kurtardığınız şeyi çok sevdiğinizi söylüyor. Onu sıkı biçimde koruyan birine dönüşürsünüz. Temel olarak onu korumanız gerektiği için dogma üretirsiniz. Bu, bu tip şeylerin ritmi olma eğilimindedir.

Theron’ın göz alıcı performansını takdir eden Miller, Furiosa’nın karanlık tarafa dönme konusunda çok akıllı olduğuna inanıyor. Yönetmen, hikayelerin her şeyden çok drama ve çatışmayı tercih etme eğiliminde olduğuna işaret ediyor gibi görünüyor. 

Furiosa’nın adalet anlayışını takdir eden ve onu bu şekilde görmeyi tercih eden seyirciler açısından bu pek de eğlenceli bir fikir gibi görünmüyor. Filmin kahramanının en kötü dürtülerine yenik düştüğünü görmek hayal kırıklığı yaratabilir. 

Öte yandan Furiosa, Joe ile olan ilişkisinin kefaretini istemek dışında pek bir alana sahipmiş gibi görünmüyor. 

Bu fikir pek çok hayranın hoşuna gitmeyecekmiş gibi görünse de hikayede Furiosa’ya dair henüz çok fazla boşluk mevcut. 

Fury Road’da yaşananların öncesini konu alacak film bu konuya açıklık getirebilir. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU