Titanik'ten Bay ve Bayan Smith'e, Matrix'ten Günah Şehri'ne Johnny Depp'in geri çevirdiği filmler

1980’li yılların önemli komedi filmlerinden 1990’lı yılların en çok başarı elde eden filmlerine kadar Johnny Depp pek çok rolü geri çevirmişti

Johnny Depp kısa süre önce eski eşi Amber Heard'e şiddet uyguladığı yönündeki iddialarla gündeme gelmişti (AFP)

Kısa süre önce eski eşi Amber Heard ile aralarındaki şiddet iddiasıyla açılan davayla gündeme gelen ünlü Hollywood yıldızı Johnny Depp’in oyunculuk kariyeri de inişler ve çıkışlarla dolu görünüyor. 

Screen Rant'in haberine göre Karayip Korsanları (Pirates of the Caribbean) film serisiyle dünya çapında büyük bir ün kazanan Depp’in yer aldığı filmler kadar geri çevirdiği filmler de epey ilgi çekici. 

Bunlar arasında Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’ın başrolleri paylaştığı Titanik (Titanic) filmi de yer alıyor. Depp, unutulmaz Jack Dawson karakterini canlandırmayı geri çevirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Titanik’in yanı sıra Depp, The Matrix filminde Neo karakteri için de Keanu Reeves’ten önce düşünülmüştü. The Matrix üçlemesinin müziklerini hazırlayan Don Davis’in aktardığına göre Johnny Depp, Wachowski kardeşlerin birinci tercihi olsa da Warner Bros daha çok Brad Pitt veya Val Kilmer gibi oyuncuları düşünmüş. Ancak nihayetinde büyük başarı kazanan filmde Neo rolünü Keanu Reeves canlandırmıştı.

Depp, Talihsiz Serüvenler Dizisi’nin (A Series of Unfortunate Events) kötü karakteri Kont Olaf için düşünülmüş ancak rolü daha sonra ünlü komedyen Jim Carrey devralmıştı.

Angelina Jolie ve Brad Pitt ikilisinin pek çok seyirciyi büyülediği Bay ve Bayan Smith (Mr. and Mrs. Smith) filminde de esasen Pitt’ten önce Bay Smith rolü için Johnny Depp düşünülmüş. Ancak Depp o sırada Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın (Charlie and the Chocolate Factory) çekimlerinde bulunduğu için rolü geri çevirmiş. 

Robert Rodriguez’in 2005 yapımı Günah Şehri’nde (Sin City) Benicio Del Toro’nun canlandırdığı rol de ilk önce Johnny Depp'e verilmek istense de Karayip Korsanları çalışmaları nedeniyle Depp rolü reddetmiş.

Bunların yanı sıra Depp, Keanu Reeves’in yer aldığı Hız Tuzağı (Speed) filmini, John Travolta ve Nicolas Cage’in başrolleri paylaştığı Yüzyüze (Face/Off) filmini, Brad Pitt ve Tom Cruise’un yer aldığı Vampirle Görüşme (Interview with the Vampire) filminde de vampir rolünü canlandırmayı reddetmiş. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU