Kovid-19 şişme bebek satışında patlamaya neden oldu

Üreticilerden biri, “Mart ayından beri bebek satışlarımızı ikiye katladık ve şimdi haftada 4 ila 5, ayda 20 ila 25 satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı

Lars and the Real Girl, babasının ölümünden sonra içine kapanan bir adamın şişme bebekle öyküsüne odaklanıyor (IMDB)

Koronavirüs pandemisi, tuvalet kağıdı, maske veya dezenfektan gibi ürünlere ilgiyi artırmakla kalmadı, şişme bebek satışlarında da büyük bir artışa neden oldu.

Hükümetlerin uyguladığı sıkı tecrit önlemleri evlere kapanan tüketicilerin silikon bazlı cinsel partnerlere ilgisini artırdı. Üstelik görünüşe göre endüstrideki yoğun ilginin kaynağı yalnızca bekarlar değil.

Vice News’e konuşan Avustralyalı şişme bebek üreticileri, tecrit önlemleri başladığından beri satışların arttığını ifade etti. Buna göre bazı firmalar, koronavirüs öncesine göre 2 kat fazla haftalık satış bildiriyor.

İnternet üzerinden yetişkin ürünleri satan bir mağaza, haber portalına gönderdiği bir e-mail’de “Kovid-19’dan bu yana şişme bebek satışlarında önemli bir artış olduğunu fark ettik” diye yazdı:

Mart ayından beri bebek satışlarımızı ikiye katladık ve şimdi haftada 4 ila 5, ayda 20 ila 25 satış yapıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avustralya merkezli bir yerel satıcı ise şişme bebek endüstrisindeki şaşırtıcı bir eğilimden bahsetti. Mağazanın Andrew isimli satış görevlisi, giderek artan sayıda çiftin, kendileri ve birbirleri için şişme bebek satın aldığını söyledi.

Öte yandan şişme bebek endüstrisinin pandemiden zarar göremediği de söylenemez. Avustralya merkezli bir diğer üretici, pandemi nedeniyle kargoların, uçuşların ve teslimatların aksadığını ifade etti.

Kirk isimli bir satış yetkilisi özellikle uluslararası gönderimlerin büyük ölçüde etkilendiğini aktardı.

Normal işlem süresinin 72 iş saati olduğu bildiriliyor ama bazı durumlarda ürün, gümrük kontrolü için 6 hafta kadar bekleyebiliyor.

 

Independent Türkçe, Vice News

DAHA FAZLA HABER OKU