Pentagon, Amerikan üslerinin tepesinde görülen UFO’ları incelemek için yeni görev gücü kuruyor

Birimin önümüzdeki birkaç gün içinde resmen ilan edilmesi bekleniyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan üslerinin üzerinde UFO’ların görüldüğü iddialarının ardından bu tür hadiselerin araştırılması için yeni bir görev gücü oluşturuyor.

Pentagon’un 2004 ve 2015’te ABD Donanması’na ait uçakların pilotları tarafından çekilmiş UFO görüntülerini nisan ayında paylaşması tartışmaları beraberinde getirmişti.

CNN televizyonunun iki yetkiliye dayandırılan habere göre, Pentagon’un bu meseleyi araştırmak üzere yeni bir görev gücü kurduğu belirtilirken, önümüzdeki birkaç gün içinde resmi olarak ilan edilmesi beklenen birimin denetiminde Savunma Bakan Yardımcısı David Norquist’e vazife verileceği kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerek Kongre üyeleri gerekse Pentagon yetkilileri, Amerikan askeri üslerinin tepesinde havalanan ve savaş jetleri için tehdit teşkil eden bu cisimlerle ilgili haberler karşısında kaygı duyduklarını ifade etmişti.

Görüntülerin kaynağının ne olduğuna dair bir uzlaşıya varılmamış olsa da kimileri tanımlanamayan bu cisimlerin “uzaylılarla” ilgili olmaktan ziyade istihbarat toplayan düşman drone’lar olabileceğini söylemişti.

Pentagon’un Amerikan uçaklarının bu tür cisimlerle karşılaştığına dair üç kısa video yayımlamasının ardından ABD Senatosu İstihbarat Komitesi haziran ayında Pentagon’dan ve istihbarat teşkilatlarından kapsamlı analiz istemişti.

Komite Başkanı Marco Rubio konuyla ilgili temmuz ayında WFOR-TV’ye verdiği bir röportajda, “Askeri üslerimizin ve askeri tatbikat yaptığımız yerlerin tepesinde uçan bir şeyler var. Bunların ne olduğunu bilmiyoruz ancak bize ait olmadıklarını biliyoruz. Haliyle bu, sorgulanması meşru bir meseledir” demişti.

Rubio, “Doğrusunu söylemek gerekirse, bunların Çinlilerin, Rusların ya da diğer düşman unsurların teknolojik atılımları olmasındansa gezegenimizin dışından bir şey olmaları daha iyi olurdu” diye eklemişti.
 


Pentagon’un yayımladığı görüntülerde tanımlanamayan nesnelerin kızılötesi kameralar kayıttayken hızla hareket ettiği görülmüştü.

Videoların ikisinde Amerikan personeli bu cisimlerin hızlı hareketi karşısında korkuyla karışık bir şaşkınlık yaşarken, bir diğerindeyse pilot gördüğü şeyin drone olabileceğini söylemişti.

Görüntüleri yorumlayan ABD Başkanı Donald Trump ise “Bunların gerçek olup olmadığını merak ediyorum. Gerçekten inanılmaz bir video” ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU