Hong Kong'da muhalif medya patronu "dış güçlere çalıştığı" gerekçesiyle gözaltına alındı

Medya grubundan yapılan açıklamada, Jimmy Lai'nin evine baskın düzenlendiğini ve medya grubunun diğer üyeleriyle birlikte gözaltına alındığı belirtildi

Fotoğraf: AP

Hong Kong'da gösteriler devam ederken, güvenlik güçleri muhalif medya patronu Jimmy Lai'nin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

71 yaşındaki Lai'nin sahibi olduğu medya grubunun genel merkezine baskın düzenlendi.

Grubun yöneticilerinden Mark Simon, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Jimmy Lai'nin "yabancı güçlerle gizli anlaşma yapma" gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. 

Simon, Lai'nin oğlunun evine de baskın düzenlendiğini ve medya grubunun diğer üyelerinin de gözaltına alındığını kaydetti.

 

Polis, 7 kişinin "yeni ulıusal güvenlik yasasını ihlal ettikleri gerekçesiyle" gözaltına alındığını aktardı. Açıklamada yeni gözaltıların da olabileceği kaydedildi.

Demokrasi yanlısı Lai'nin sahibi olduğu Apple Daily, Çin'in Hong Kong'daki uygulamalarına karşı çıkan bir yayın çizgizi izliyor.

Geçen yıl Beyaz Saray'da ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya gelen Lai, kentte uygulanmak istenen tartışmalı güvenlik yasasını görüşmüştü.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU