İş yerinde müşterilere gülümsemeye zorlanan çalışanlar daha çok alkol alıyor

“Mesleğinizin bir parçası olarak gülümsemek kulağa hoş gelse de bütün gün bunu yapmak bezdirici olabilir”

İşverenler “güler yüzlü hizmet” politikalarını yeniden gözden geçirmek isteyebilir 

Mutsuz olduğunuz halde zorla gülümsüyorsanız bu en iyi şartlarda yorucu bir durum ancak gülümsemek mesleğinizin gerekliliklerinden biriyse daha da kötü.

Neşe ve canlılık her çalışma alanında fayda sağlarken, müşteri hizmetlerinde çalışanlar için gülümsemek işin önemli bir parçası.

İş Sağlığı Dergisi isimli bilimsel yayında yer alan araştırmaya göre gerçek duygularınızı bazen gizlemek zorunda kalmak, gün sonunda sizi aşırı alkol tüketimine meyilli hale getirebilir.

Penn Eyalet Üniversitesi ve Buffalo Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, öğretmenlik, hemşirelik ya da yemek hizmetleri gibi insanlarla birebir iletişimin gerektiği alanlarda çalışan 1,592 gönüllünün içme alışkanlıklarını gözlemledi.

Araştırmacı ekip, 3 bin Amerikalı hakkında telefon görüşmeleriyle elde edilen bilgileri içeren Ulusal İş Stresi ve Sağlık Araştırması’nın verilerini kullandı. Veriler gönüllülerin işyerlerinde gerçek duygularını ne kadar bastırdığını ya da rol yapma ihtiyacı hissettiğini, ne kadar içlerinden geldiği gibi davrandığını ve ne derece bağımsız hissettiğini ortaya koydu.

Araştırmacılar insanlarla daha çok iletişim kuran çalışanların işten sonra diğerlerine göre daha fazla içki içme eğiliminde olduğunu tespit etti. Ayrıca duygularını bastırmak ya da rol yapmak ve aşırı alkol tüketimi alışkanlıkları arasında güçlü bağlantı olduğu ortaya çıktı.

Elde edilen bulgular ışığında, Penn Eyalet Üniversitesi’nden psikoloji profesörü ve araştırmanın baş yazarı Alicia Grandey, çalışanlarından her zaman gülümsemelerini isteyen işverenlerin “güler yüzlü hizmet” politikalarını yeniden gözden geçirmek isteyebileceklerini söyledi. “Mesleğinizin parçası olarak gülümsemek kulağa hoş gelse de bütün gün bunu yapmak bezdirici olabilir” diyen Grandey şunları ekledi:

“Bu tür işlerde olumlu duyguların gösterilmesi ve olumsuz duyguların gizlenmesi sık sık parayla ilişkilidir. Para doğal eğilimlerinize engel olmanız için size motivasyon verir ancak gün boyu bunu yapmak yıpratıcı olabilir.”

Grandey, önceki araştırmalarda hizmet sektöründe çalışanlarla alkol sorunu arasında bağlantılar bulunduğunu ancak bugüne kadar bunun nedenlerinin bilinmediğini belirterek şunları söyledi:

“İş stresi ya da işyerinde olumsuz hissetmenin ötesinde, müşterilere karşı duyguları bastırmanın ve rol yapmanın içki içmekle bağlantısı var. Alkol almalarının ardındaki tek sebep kötü hissetmeleri değil. Daha ziyade iş yerindeki olumsuz duygularını kontrol altında tutmak zorunda kaldıkça iş sonrasında alkol tüketimlerini daha az kontrol edebiliyorlar.”

 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Merve Damcı

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU