Yeni Belediye Başkanı'nın ilk icraatı "Berlin Duvarı"nı yıkmak oldu... Menemen'de Türklerle Kürtleri ayıran kapılar artık açık

İzmir'in Menemen ilçesinin yeni Belediye Başkanı Serdar Aksoy, göreve gelir gelmez ilk vaadini hayata geçirdi. "Artık Türk-Kürt yok" diyerek, Kürt nüfusun yoğun olduğu Asarlık beldesiyle ilçe merkezini birbirinden ayıran kapıları açtırdı

Fotoğraf: Twitter/ @SerdarAksoyCHP

31 Mart yerel seçimlerinde oyların yüzde 53,2’sini alarak İzmir’in Menemen ilçesinde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP'li Serdar Aksoy’un ilk icraatlarından biri “Berlin Duvarı’nı yıkmak” oldu. 

Menemen’de Kürt nüfusun yoğunlukta olduğu yerleşimle ilçe merkezini birbirinden ayırdığı için 'Berlin duvarı' olarak anılan yapının işlevi, yeni seçilen Belediye Başkanı Serdar Aksoy tarafından kaldırıldı.

Yıllardır kapalı olan kapıları açtıran Aksoy, iki kapının ismini “Musa Anter Kapısı” ve “Deniz Gezmiş Kapısı” olarak değiştirdi. 

Gölpark'ta düzenlenen törende konuşan Aksoy “Hangi çağda yaşıyoruz? Menemen'de bundan sonra ırkçılık yok. Sen ben yok, Türk Kürt, Alevi Sünni, Laz Çerkez yok. Menemen'de bundan sonra toplumsal kardeşlik var. Etnik kimlik ayırımı yok. Geçmişte yapılmış hataları sorunları gidermeye devam edeceğiz. Bundan sonra Berlin duvarı bitmiş, yıkılmıştır" dedi.

Menemen’de yeni bir dönemin başladığını ifade eden Serdar Aksoy, "Artık Menemen’de demokrasiyi, Atatürk devrimlerini soluyacağız. Toplumsal kardeşliği soluyacağız. Yolumuz yolunuz, yolunuz yolumuz olsun. Yolumuz, gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu olsun. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. 

"Bir Kürt aydınımız var"

Menemen Belediye Başkanı, kapıların açılması sözünü tuttuktan sonra verdikleri ikinci bir sözü de şöyle açıkladı: 

“Değerli dostlarım, biliyorsunuz ki bir Kürt aydınımız var. Uğur Mumcu gibi, diğer öldürülen katledilen aydınlarımız gibi, o da 1992’de katledildi. Gazeteci, yazar, şair Musa Anter. Size ilk sözümüz kapının açılmasıydı. İkinci sözümüzü ise şimdi tutuyoruz. Bir şairimizin söylediği gibi Musa Anter’in yaşam mücadelesi bir şekilde bizim son üç aydaki yaşam mücadelemizle örtüşüyor. Biz direnerek kazandık. Ve aynen o şairimizin dediği gibi yaşamaktan hiç korkmamışızdır, yaşamak direnmektir!”

Musa Anter
Fotoğraf: Twitter/ @SerdarAksoyCHP​​​​​​​


Partidaş selefine seslendi 

Aksoy, görevi devraldığı ve giderken belediyenin bütün gayrimenkullerini, tesislerini ve Menemenspor'u devreden eski CHP’li belediye başkanı Tahir Şahin'e seslenerek şöyle devam etti: 

"Son üç ay içerisinde Menemen halkına ait peşkeş çekilmiş olan yerleri derhal geri alacağız. Onlar Menemen halkınındır. Sen kimin malını kime satıyorsun? Bizim seçimler boyunca arkamızda duran tek bir güç vardı o güç de halkın gücüdür. Şimdi bu yapacağımız mücadelede Menemen halkına, yani size ait yerleri geri almada sizden destek bekliyorum."

DAHA FAZLA HABER OKU