Kış Rüzgarları'nda Missandei, Daenerys'e ihanet mi edecek?

Game of Thrones’un yaratıcısı George R. R. Martin’in Kış Rüzgarları’nda Missandei karakteri için çok daha akılda kalıcı bir hikaye yazacağı düşünülüyor

Martin'in Kış Rüzgarları'nın bitmiş olabilecek bölümleri kısa süre önce sosyal medyada tartışma yaratmıştı (HBO)

Dünya genelinde pek çok izleyiciyi ekranlara kilitleyen HBO’nun Game of Thrones dizisinin 8. ve son sezonu evrenin birçok hayranını hayal kırıklığına uğratmıştı.

Daenerys Targaryen’in ejderhalarının düşmanları tarafından çok kolay alt edilmesi, Cersei Lannister’ın eline düşen Missandei’nin beklenmedik biçimde öldürülmesi, sezonun sonunda Jon Snow ve Dany arasında yaşananlar ve Dany’nin ölümü hayal kırıklığı yaratan unsurlardan sadece birkaçıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin’in üzerinde çalışmaya devam ettiği Kış Rüzgarları’nda (Winds of Winter) bunların bir kısmına dair çok daha etkileyici hikayeler yazması bekleniyor.

Daha önce Daenerys’in ölen ejderhaları Rhaegal ve Viserion için de Kış Rüzgarları’nın çok daha görkemli sonlar tasarlayabileceği öne sürülmüştü.

Peki Daenerys Targaryen’in en çok güvendiği danışmanlarından biri olan ve birçok dili rahatlıkla konuşabilen Missandei’ye dair kitapta ne gibi değişiklikler yaşanabilir?

Inverse'ün haberine göre Martin'in kitapları Missandei'yi bir genç kadından ziyade bir çocuk olarak resmediyor. 10 yaşındaki Missandei'nin hikayeye Kılıçların Fırtınası'nda dahil olduğundaki haliyle, çekimlerdeki hali birbirine epey benziyor. Öte yandan tahmin edebileceğiniz üzere Missandei ile Daenerys arasındaki ilişki kitaplarda bir miktar farklı, Dany genç Missandei açısından bir nevi anne rolünü üstleniyor. Bununla birlikte Ejderhaların Annesi'nin, danışmanlık ve elçilik yeteneklerinin gelişimi göz önünde bulundurulduğunda Missandei'nin ne kadar genç olduğunu zaman zaman unuttuğunu not etmek gerekiyor.

 

 

Bunlar düşünüldüğünde Martin aslında işleri Missandei'nin ölümüyle sonuçlanmayacak şekilde kurgulayabilirdi. Hikayenin bu safhasında Missandei hala Meereen'de ve Daenerys ortadan kaybolmuş durumda (Drogon'un sırtına atlayıp uçup gitmiş). Bu esnada Ser Barristan Selmy, askeri darbe yaptıktan sonra Meereen'i Daenerys adına yönetmektedir. Missandei Barristan'a Meereen darbesinde yardım eder ve düşmanı kandırıp bölmek için bir plan yapar. Barristan planı Petyr Baelish veya Varys'in zihninden çıkacak türde bir plan olarak değerlendirir.

Missandei durmaksızın el yazmaları okur, iş ölümcül yara almış insanları iyileştirmeye geldiğindeyse bir parça bile çekinmez. Tabii yanık yaraları ve kan, o zamana kadarki hayatı göz önüne alındığında onun açısından o kadar da yabancı olmayabilir. Bununla birlikte serinin hayranları Missandei'nin bir dolap çevirmekte olabileceğine dair tahminlerde bulunmuştu. Bir başka uçuk teori karakteri Yüzsüz Adamlar'dan, hatta Ormanın Çocukları'ndan biri olabileceğini iddia ediyor.

Winds of Winter'ın Missandei'nin başka biri olduğunu ortaya çıkarması ihtimal dahilinde. Belki Daenerys'e ihanet edecek veya Meereen'i Dany yerine yönetmesi de mümkün. Neticede Ejderhaların Annesi sonsuza dek orada kalmayacak ve birden fazla karakter Missandei'nin ne denli zeki ve yetenekli olduğunun farkında.

Missandei’nin kendini aşma ve hikayeye Daenerys ile ilişkisi dışında bir yerden katkı yapma potansiyeli var, eğer The Winds of Winter onu öldürmektense buna odaklanma yolunu seçerse. İki şekilde de Missandei hikayeye çok şey katabilecek, güçlü bir karakter. Hayranlar her iki ihtimalde de karakterin Game of Thrones'daki sonundan daha iyi olacağını düşünüyor.

 

Independent Türkçe, Inverse

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU