Kariyer hedeflerini salgın nedeniyle “zorunlu beklemeye” alan yeni mezunlara büyük bankalardan fırsat: Online stajyerlik

HSBC, Standard Chartered, UBS, Deutsche Bank ve Mizuho, bu yıl ilk kez tamamen online ortama taşınacak staj ve mezuniyet programlarını başlatan bankalar arasında. Programlar arasında “Çevre dostu finans” ve “Bankacılıkta kadın” başlıkları da var

Fotoğraf: Getty Images

Tüm dünyada 18 milyondan fazla insana bulaşan koronavirüs salgını, 700 bine yakın ölümün yanı sıra bir de işsizler ordusu yarattı. 

Küçük ve orta ölçekli onlarca işletme kapanırken, büyük şirketler genellikle çalışanlarını ücretsiz izne çıkartmayı tercih etti. Ancak onların arasında da 2020-2021 arasında binlerce kişilik tenkisat kararı açıklayanların sayısı az değil. 

Bir “felaketler silsilesi” ile anılacak 2020’nin ümit edilen uğuru getirmediği diğer bir kesim ise “yeni mezunlar” ya da “mezun olmak üzere olanlar”. Bu gençler için mezuniyet sonrası iş ya da staj bulabilme endişesi, belirsiz bir süreye genişlemiş, kariyer hedefleri geçici olarak “beklemeye alınmış” durumda. 

ABD’nin büyük bankalarının bu duruma sunduğu çözüm ise “online stajyerlik”. 

Yeni online programlar: Yeşil finans ve bankacılıkta kadın

HSBC, Standard Chartered, UBS, Deutsche Bank ve Mizuho, bu yıl ilk kez tamamen online ortamda devam edecek staj ve mezuniyet programlarını başlatan bankalar arasında. 

New York merkezli Citi Bank’ın Asya-Pasifik departmanı, 500 üniversiteden 4 bin öğrenciye farklı takım ve departmanları tanıtacak iki haftalık işe alma programını tamamladı bile. 

Bankaların sunduğu kurslar, online öğrenme, problem çözümü projeleri, network oluşturma ve mentörlük şemalarını gibi başlıkları kapsıyor. 

İngiliz bankacılık devi HSBC’nın bu yıl ilk kez uygulamaya alacağı dersler ise: Yeşil finansa, bankacılığın geleceği ve bankacılıkta kadın. 

"Geleceğin iş gücü yeni çalışma yöntemlerine adapte olabiliyor mu görmemiz lazım"

Küresel staj programı için 15 piyasadan 300 başvuru alan Londra merkezli banka Standard Chartered, kursların yüzde 60’ının online işleneceğini öngörüyor. Özellikle Çin ve Kuzey Asya’daki birimlerin fiziksel ve sanal ortamlarda verilecek “hibrid modeli” uygulayacağı belirtiliyor. 5 ile 6 hafta eğitim alanlar, 10 haftalık staj programı almakla eş değerde görülecek. 

Standard Chartered’ın Erken Kariyer Direktörü Melissa Angerson, CNBC’ye verdiği röportajda staj programlarının, yalnızca mevcut şartlara uyum sağlamak için değil, gelecekteki işgücünün dijital çalışma şeklinde uyum sağlayıp sağlamayacağını ölçmek için de başlatıldığını söyledi. 

Standard Chartered 300 yeni mezunu işe alacak

Bankalar yalnızca online eğitim şemaları kurmuyor. Aynı zamanda yeni mezunları işe alma konusunda garanti de veriyor. 

Standard Chartered’dan yapılan açıklamada 2019 mezunlarının, eğitim programları sonunda tam zamanlı pozisyonlara getirileceği ifade edildi. Açıklama ayrıca, 2020 stajyerleri için de 500 pozisyonun açılacağı belirtildi. 

Singapur’da gelecek 18 ayda 300 yeni mezunu işe alacağını veya eğitim vereceğini duyuran UBS’in ilk programı ekimde başlayacak. 150 genç, yüzde 60’ı iş, yüzde 40 eğitim oranına sahip bir program ile yeni kariyerlerine başlayacak. 2021’in bahar ve 2022’nin sonbahar dönemlerinde bu sayı artacak. 

Alman bankacılık devi Deutsche Bank’ın akademisi de iki ya da üç gün sürecek kursları ile yeni mezunlara iş görüşmesi ile özgeçmiş hazırlama tekniklerini gösterecek. 

Goldman Sachs CEO’su David Solomon, geçen hafta yaptığı açıklamda bankalarda çeşitlilik olmadığını eleştirerek, “Bankaların, yalnızca ABD’nin en iyi üniversitelerinden eleman almasının bir bahanesi yok” demişti. 2019’da “çeşitlilik hedefleri” koyan banka, ABD’de işe alacakları analistlerinin yüzde 11’inin siyah, yüzde 14’ünün Latin kökenli ve yarısının kadın olmasını istediklerini belirtmişti. 

 

Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU