Karamollaoğlu’nun Çamlıca Camii eleştirisine Erdoğan’ın yanıtı Kanuni ve Fatih Sultan Mehmet ile oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Camii’nin konumunun 60 bin kişinin oraya gitmesi için engel olduğunu söyleyen SP Lideri Karamollaoğlu’na tepki gösterdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz ay ibadete açılan Çamlıca Camii ile ilgili eleştirilerde bulunmuş, caminin konumunun vatandaşların ulaşımı açısından engel olduğunu söylemişti.

Karamollaoğlu, camiyle ilgili eleştirilerini şu şekilde sürdürmüştü:

Hangi akıllının aklına İstanbul’da Çamlıca’nın tepesine 60 bin kişilik cami yapma gelir? 60 bin kişilik yani… Bir kere doldursunlar ellerini öperim. 60 bin kişi oraya nasıl çıkacak? İçeriye giren dışarıya nasıl çıkacak? Günün en az 7-8 saatini vermesi lazım ki orası dolsun. En az! Bunu bile idrak etmeden, dışarıdan bakıldığı zaman ‘şu ihtişama bak ya, nereden nereye geldik Türkiye olarak’ derseniz işte o zaman hapı yuttuğumuzun resmidir bu. Bu Türkiye’nin ne kadar perişan halde olduğunu gösterir. Ne kadar geliştiğini, kalkındığını göstermez.”

Sosyal medyada da tartışılan bu sözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündemindeydi.

İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan “Birisi çıkmış diyor ya, 'Büyük Çamlıca'ya 60 bin kişilik caminin ne gereği var.’ Nereden nereye... Bu hesabı kalk bir de Kanuni'ye sorsana, bu hesabı kalk bir de Fatih'e sorsana” ifadelerini kullandı.

Temeli 2013'te atılmıştı

Temeli 6 Ağustos 2013’te atılan Çamlıca Camii’nin 4 minaresi bulunuyor. 72 metre yükseklikte bir kubbeye sahip olan caminin içine 16 Türk devletine ithafen Allah’ın isimlerinden 16’sı yazıldı. 

Caminin 11 bin metrekarelik müze, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisi, 3 bin metrekarelik kütüphane, bin kişilik konferans salonu, 8 sanat atölyesi, 3 bin 500 araçlık otoparkı da bulunuyor.

Milletvekilinden ayetli savunma

Çamlıca Camii polemiğine SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman da katıldı. 

SP Lideri Karamollaoğlu’nun “Camiden rahatsızlık duyduğu” iddiaları üzerine başlayan tartışmaya kişisel Twitter hesabından Maide Suresi’nde geçen “Yazıklar olsun o namaz kılanlara” ayetini paylaşarak katılan Karaduman, “Saadet Partililer namaza savaş açtı” diye manşet atacak yüzlerce paralı kalemşör ve trolün, propaganda camilerini kutsaması profesyonalist bir din ayinidir” dedi.

Karaduman, Peygamber döneminde inşa edilen bazı camiler için Kur’an’da geçen ayetleri de paylaştı. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU