Yaban hayvanlarının dahi çıkamadığı tepeye otel dikildi

CHP’li başkan, “Sanki imar ruhsatını ben vermişim gibi bir hava yaratmak istiyorlar” derken köy muhtarı otel projesini destekliyor

Fotoğraf: Cumhuriyet

Ordu'nun Gülyalı ilçesi Kestane köyünde eski yönetim tarafından verilen izinle köydeki Büyükkaya tepesi üzerine yapılan otelin inşaatı sürüyor.

2012 yılında temeli atılan otel projesi için önce Kestane köyündeki tepenin bulunduğu alan, ticari alan olarak değiştirildi.

Yıllardır devam eden, zaman zaman ekonomik ve yasal nedenlerde duran otel inşaatı, sonra da sahibinin "imar barışı"ndan yararlanmasıyla devam etti.

Cumhuriyet'in aktardığına göre Kestane köyü muhtarı Yusuf Yurtseven, projeyi desteklediğini belirterek "Kestane köyü tarihi bir köy. Gelen giden çok oluyor. Otel inşaatının yapıldığı Büyükkaya tepesine yaban hayvanları bile çıkamıyordu. İnşaat için yol yapıldı. Otelin başta Kestane köyü halkına olmak üzere yöre turizmine katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

Tartışmaları değerlendiren CHP'li Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ise "Benden önceki dönemde başlamış ve bitmek üzere olan bir inşaatla ilgili benim konuşma yapmam doğru olmaz. Sanki imar ruhsatını ben vermişim gibi bir hava yaratmak istiyorlar. Bunlar maksatlı olarak çıkarılıyor" görüşünü dile getirdi.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU