Bu sefer arama kurtarma köpeği St. Bernard dağdan kurtarıldı

Ekip "Boyunlarında konyak fıçılarıyla Alplerin karlarında bata çıka dolaşan kuzenlerinin imajını zedelediği için mahcup hissediyor" dedi

St. Bernard cinsi köpekler, dağlarda riskli acil durumlarda mahsur kalan kişilere ulaşmada uzun zamandır paha biçilmez bir destek sunuyor.

Cumbria'daki arama kurtarma görevlileri, bu cinsten bir köpeğin mahsur kaldığını ve yardımlarına ihtiyaç duyduğunu bildiren bir çağrı aldığında bu yüzden büyük bir şaşkınlık yaşadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

55 kg ağırlığındaki St. Bernard cinsi köpek Daisy, İngiltere'nin en yüksek dağı Scafell Pike'ta yürürken bacaklarında ağrı belirtileri gösterdikten sonra yere yığıldı ve hareket etmeyi reddetti.

Wasdale Dağ Kurtarma Ekibi'nin 16 üyesi, bir veterinerin tavsiyesi üzerine, ağrı kesici vermeden önce ödül mamalarıyla köpeğin güvenini kazanmak zorunda kaldı, sonrasında da kurtarma operasyonuna başladı.

Büyüklükleriyle tanınan St. Bernardlar, aslında İtalya ve İsviçre Alplerinde insanları kurtarmak için yetiştirildi.

Ekip, bir şelalenin de aralarında bulunduğu engelleri aşarken Daisy'yi sedyeyle taşıdığından kurtarma çalışmaları 5 saat sürdü.

Evlerinde kendi şımarık köpeklerine sahip olan üyelerinin bu yüzden çağrı geldiğinde harekete geçmek konusunda tereddüt etmediğini Facebook'ta yazan ekip, şu ifadeleri de kullandı:

Hem Daisy hem de sedyesini taşıyanlar tatmin olana ve ilerleme sağlanabilene kadar birkaç farklı taktik denenmesi gerekti. Daisy bir şey yapmak istemezse yapmayacağını bilmemizi sağladığından, onun işbirliği olmadan ilerleme kaydedilemeyeceği hemen anlaşıldı.
Bununla birlikte, biraz iknadan ve sedyeyi köpeğe uygun olacak şekilde azıcık ayarladıktan, bir de tabii çok daha fazla ödül maması verdikten sonra, 55 kg'lık Daisy ona yardım etmek istediğimizi fark etti ve çenesini kaska dayayarak hemencecik sakinleşti.

Bundan sonra kurtarma operasyonunun, bir insanı kurtarmaktan çok da farklı olmadığını belirttiler.

İyi bir gece uykusundan sonra 4 yaşındaki köpeğin tekrar neşesine kavuştuğunu bildiren ekip, şunu da dedi:

Görünüşe göre, boyunlarında konyak fıçılarıyla Alplerin karlarında bata çıka dolaşan kuzenlerinin imajını zedelediği için biraz suçlu ve çok az mahcup hissediyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU