Saadet Partisi'nin genel merkezine polis zoruyla tahliye

SP ve Necmettin Erbakan'ın oğlu ile damadı arasındaki husumette son perde: SP Genel Merkezi, icra müdürlüğü ve polis ekipleri nezaretinde tahliye ediliyor

 Saadet Partisi ile 2010’da hayatını kaybeden Milli Görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın Genel Merkez kavgası kızıştı. 

Geçtiğimiz Kasım ayında Yeniden Refah Partisi (YRP) adında bir parti kurarak genel başkanlık koltuğuna geçen Fatih Erbakan, Saadet Partisi’nin genel merkez olarak kullandığı binanın kendisine ait olduğunu ileri sürerek geçtiğimiz yıl SP’ye haciz göndermiş ve SP’den binanın boşaltılmasını istemişti. Haciz Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl SP’nin ek süre talebini kabul ederek haciz işlemini durdurdu. 

SP, bu süre zarfında söz konusu binayı genel merkez olarak kullanmaya devam etti. 

 

 

Bu sabah saatlerinde Ankara 5. İcra Müdürlüğü beraberindeki polis ekipleriyle birlikte SP Genel Merkezi’ne geldi. Görevliler, parti yetkilileriyle görüşerek Erbakan’ın talebiyle binanın boşaltılmasını istedi. Kapılarında icra memurlarını ve polisleri gören SP yetkilileri binayı boşaltmaya başladı.

Bina, Erbakan ve Altınöz'ün şirketinin üzerine yapılmıştı

Balgat’taki parti merkezi kayıtlarda Etaş Emlak Turizm Ticaret A.Ş adında bir şirkete ait görünüyor. Bu şirketin hisseleri ise Fatih Erbakan ile Necmettin Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz’e ait. Independent Türkçe’nin SP yetkililerinden aldığı bilgiye göre parti şu ana kadar 100 bin TL yasal faiz dahil olmak üzere 300 bin TL’den fazla borç ödemesi gerçekleştirdi. Parti yetkilileri kendilerinin söz konusu şirkete herhangi bir borcunun bulunmadığını savunuyor. 

 

 

SP yetkilileri, parti gönüllülerinin bağışlarıyla alınan binanın formalite gereği söz konusu şirkete devredildiğini savunuyor. 

"Yeni binaya geçmemize fırsat tanınmadı"

Partinin avukatı da olan SP Ankara İl Başkanı Fatih Yazıcı, binanın bu hafta sonuna kadar tahliye edileceğinin davacı şirket yetkililerine izah edildiğini, farklı bir binayla kira kontratı imzaladıklarını ve binayı tahliye edeceklerini davacılara bildirmelerine rağmen sabah saatlerinde kalabalık emniyet ve icra memurlarıyla partiye tahliye işlemi gerçekleştirildiğini söyledi. 

"Partimizin genel merkeziyle ilgili hukuki süreç devam ediyor" diyen Yazıcı, gayrimenkulün tapusuyla ilgili açtıkları davada SP lehine tedbir kararı verildiğini söyleyerek “Şık olmayan bir durumla karşı karşıyayız, iyi niyetin olduğunu söyleyemeyiz. Alacakları yok, avukatlık ücretleri, icra masrafları ve maalesef 100 bin TL civarında faiz ödemesi Fatih Erbakan ve Mehmet Altınöz’ün şirketine yapıldı. Ama buna rağmen tahliye isteniyor” dedi.

Tahliye edilen eşyalar icra dairesinin yediemin deposuna kaldırıldı.

Tahliye edilen binanın Fatih Erbakan başkanlığındaki YRP tarafından kullanılması bekleniyor.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU