Boris Johnson'dan obeziteyle mücadeleye destek: "Kilo verme yazı"

Başbakan altıdan fazla kilo verdiğini söylüyor

Boris Johnson, başbakan olmadan önce sık sık bisiklet sürerken görülüyordu (AFP)

NHS (Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Sistemi) yılın ilerleyen dönemlerindeki olası bir ikinci Kovid-19 dalgasına hazırlanırken Boris Johnson, Britanyalıların bu yaz kilo vermesi gerektiğini öne sürdü.

"Kilo vermek, açıkçası, kendi risklerinizi azaltmanın yollarından biri" diyen Başbakan, “normalde rahatsız edici ... tipte siyasete inanan biri olmadığını” sözlerine ekledi.

Ne var ki koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma girdikten sonra kendisinin de kilo verdiğini söyledi.

Başbakan diğer insanları da kilo vermeye teşvik ederken şu ifadeleri kullandı:

Yol katediyorum, bir stone'dan (Birleşik Krallık'ta kullanılan ve yaklaşık 6 kilo 350 grama denk gelen ağırlık ölçü birimi -çn.) biraz daha fazla kilo verdim.
Öncelikle daha az yedim ama aynı zamanda çok fazla egzersiz de yaptım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanların Birleşik Krallık'ın (BK) obezite sorununu kontrol altına alma planlarını yakın gelecekte açıklaması bekleniyor.

Bildirilenlere göre, görüşülen öneriler arasında akşam 9'dan önce abur cubur reklamlarına yönelik bir yayın yasağı da bulunuyor.

Ulusal Obezite Forumu Başkanı Tam Fry, Johnson'un hastanede geçirdiği sürenin de kamuoyunun dikkatini bu konuya yönlendirdiğini söyledi.

BBC Radio 4'te yayımlanan Today programında konuşan Fry, şunları söyledi:

Sanırım St. Thomas Hastanesi'ndeki deneyimi gerçekten ezber bozdu ve inanıyorum ki obezite tedavisiyle bir anda bu kadar ilgilenmeye başlamasının sebebi de bu.
Çünkü iş onu tedavi etmeye geldiğinde kilosunun çok büyük bir problem olduğunu çok iyi biliyor.

Sosyal hizmetlerden sorumlu bakan yardımcısı Helen Whately “ülkece karşı karşıya olduğumuz en büyük sağlık sorunu değilse de en büyüklerinden biri” diyerek obezite hakkında uyarıda bulundu.

BBC Breakfast'a konuşan Whately yetişkinlerin yarısının aşırı kilolu olduğu ve her beş çocuktan birinin ilkokuldan obeziteyle ayrıldığı ülkenin “çok sayıda sağlık sorunuyla” karşı karşıya kaldığını söyledi.

Whately “Özellikle Kovid'de, Kovid'e yakalanma ve komplikasyonlarla karşılaşma riskiniz daha yüksek oluyor, aşırı kiloluysanız ne yazık ki Kovid'den ölme riskiniz de daha fazla oluyor” diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU