Charlize Theron, Mad Max'teki karakterinde Alien'daki Ripley'den nasıl etkilendiğini anlattı

Mad Max: Fury Road’un yıldızı Charlize Theron, Alien’daki Ellen Ripley’nin Furiosa karakterini nasıl etkilediğini anlattı

Theron, Mad Max'in devamında Furiosa karakteri için başka bir oyuncunun arandığını öğrendiğinde kalbinin kırıldığını söylemişti (Warner Bros)

Ünlü Hollywood yıldızı Charlize Theron, Mad Max: Fury Road’daki Furiosa karakterinin büyük ölçüde Alien’daki Ellen Ripley’den etkilendiğini söyledi. 

Önemli başarılar elde eden Mad Max: Fury Road filminde Furiosa karakterini canlandıran Charlize Theron ve Max Rockatansky karakterini canlandıran Tom Hardy birlikte yer almıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kıyamet sonrası bir dünyada geçen aksiyon filminde su ve benzin gibi nadir bulunan kaynakları kim kontrol ediyorsa gücü de o elinde tutuyor. Hikaye Max ve Furiosa’nın, bir grup kadını, onları kendisinin malı olarak gören Immortan Joe’dan kurtulmalarına yardım etmelerini konu alıyor. 

Theron, canlandırdığı Furiosa karakteriyle hayli övgü toplamıştı ve karakterin kendisi de iyi ele alınmış güçlü bir kadın karaktere örnek olması açısından beğeni almıştı. Furiosa aynı zamanda Terminatör’de yer alan Linda Hamilton’ın canlandırdığı Sarah Connor karakteriyle ve Alien’daki Sigourney Weaver’ın canlandırdığı Ellen Ripley karakteriyle kıyaslanmıştı. 

Theron’ın yeni açıklamalarından Ripley’nin Furiosa üzerinde önemli bir etkisi olduğu anlaşılıyor.

Screen Rant'in haberine göre Comic Con@Home etkinliğinde kariyerine dair konuşan Charlize Theron, Weaver’ın Ripley’i canlandırma biçiminin oyunculuk perspektifini değiştirdiğini söyledi. 

Sigourney Weaver’ı Ripley’i canlandırırken izlediğim ilk seferde benim için her şeyi değiştirdi.

Tıpkı olanakların sonsuz olduğu, yeni bir dünyanın kapılarının açılması gibiydi. Karakterine kazandırdığı zekayla tamamen revaçtaydı, rolü üstlendi.

Fakat zorlama değildi, sadece onu canlandırmadı, yaşadı da. Ve Furiosa da ilk kez bana karakter gerçekmiş gibi hissettirmişti.

Theron, eğer Furiosa da bir başkasına Ripley’nin kendisine hissettirdiklerini hissettirdiyse bununla gurur duyabileceğini söyledi. 

Theron, Netflix’in büyük başarı elde eden The Old Guard filmiyle kısa süre önce dikkatleri yeniden üzerine toplamayı başarmıştı. Filmde ölümsüz savaşçılara liderlik eden Andromache karakterini canlandıran Theron, The Old Guard’ın devamının bir süre ara verdikten sonra hayata geçirilebileceğini söylemişti. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU