Xiaomi kurucusu 962 milyon dolarlık ikramiyesini bağışlayacak

Bu bir yöneticiye şimdiye kadar verilmiş en büyük ikramiyelerden biri

Lei Jun, Şubat 2019'da Pekin'deki bir etkinlikte konuşma yaparken / Fotoğraf: Reuters 

Adam Forrest - The Independent 

Çinli akıllı telefon devi Xiaomi'nin milyarder kurucusu, 962 milyon dolarlık (5,5 milyar tl) ikramiyesini yardım kuruluşlarına bağışlayacağını söyledi.

Xiaomi Yönetim Kurulu Başkanı Lei Jun, uzun zamandır şirkete karşı gösterdiği özveriden ötürü verilen büyük ödülü almasının ardından paranın “hayır amaçlı” kullanılmasını istiyor.

Dünyanın herhangi bir yerinde bir yöneticiye şimdiye kadar verilmiş en büyük ikramiyelerden biri olduğu düşünülen meblağ taksitler halinde ödenecek.

48 yaşındaki Lei'ye verilen ikramiye, Xiaomi'nin bu yılki düzeltilmiş net karı 1,2 milyar dolara (7,3 milyar tl) yakın bir rakam.

Xiaomi sözcülerinden biri, “Şirketin bilgisine göre, söz konusu ödemeler yapıldıktan sonra Lei Jun, hayır amaçlı ödenecek vergileri düştükten sonra ilgili tüm parayı bağışlamaya söz verdi” dedi.

Bağışın hangi hayır kurumlarına yapılacağı ise açıklanmadı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

South China Morning Post gazetesine göre, şirketin CEO'su Lei Bin geçen yıl yaptığı açıklamada, sekiz yıllık “özverisi”nden ötürü şirket kurucusunun bir defaya mahsus olmak üzere ikramiye alacağını söylemişti.

 “Çin'in Steve Jobs'u" olarak anılan Lei, 2004'te de 87 milyar dolar (500 milyar tl) karşılığında Amazon'a sattığı online kitap satış sitesi Joyo.com'u da kurmuştu.

Pazar araştırması firması IDC tarafından yayımlanan bir rapora göre, Xiaomi 2018’de dünyanın en büyük 4. akıllı telefon şirketi oldu ve satışları yıllık bazda yüzde 32,2 arttı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: İsmail Aydın

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU