İran’da son 24 saatte 219 kişi daha hayatını kaybetti, Cumhurbaşkanı Ruhani’den halka “Alışkanlıklarınızı değiştirin” çağrısı geldi

İran’da yeni tip koronavirüs kaynaklı can kaybı artarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı Ruhani halktan alışkanlıklarını değiştirmesini istedi

İran’da son 24 saatte 219 kişi daha hayatını kaybetti / Fotoğraf: AP

İran’ın başkenti Tahran'daki Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleye ilişkin açıklama yaptı. 

Ruhani, yıl sonuna kadar hastaneye yatırılacakların şimdiye kadar yatırılanlardan daha fazla olacağının ve gelecek günlerde yüklerinin daha ağır olmasının öngörüldüğünü söyledi.

Halka alışkanlıkları değiştirme çağrısı yapan Ruhani, "Koronavirüs birkaç ay daha devam edecek. Kendimizi buna hazırlamalıyız. Alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. Bundan başka çare yok" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Günlük 11 milyon maske üretip piyasaya sunduklarını ve sayının daha da artacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Ruhani, halktan sağlık kurallarına uymalarını istedi.

Son 24 saatte 219 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 219 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 586 yeni vaka tespit edildiğini söyledi.

Lari, böylece salgın kaynaklı toplam can kaybının 14 bin 853'e, vaka sayısının da 281 bin 413'e çıktığını aktardı.

Hastalardan 3 bin 609'unun durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, tedavileri tamamlanan 244 bin 840 kişinin ise taburcu edildiğini belirtti.

12 eyalet “kırmızı bölgeler” listesinde

Sözcü Lari, ülkede şu ana kadar yapılan toplam test sayısının da 2 milyon 228 bin 277 olduğu bilgisini paylaştı.

Lari ayrca Mazenderan, Fars, Doğu ve Batı Azerbaycan, Rezevi Horasanı, Elburz, Huzistan, Loristan, Gülistan, Kirman, Zencan ve İlam'ın "kırmızı bölgeler", Tahran, İsfahan, Buşehr, Hürmüzgan, Kazvin, Merkezi, Kuzey

Horasan, Hemedan, Güney Horasan, Simnan, Sistan-Beluçistan, Erdebil ve Kohgiluye- Buyer Ahmed'in de "riskli bölgeler" olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

 

Indepedent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU