Ağlayarak gazetecilere konuştu, “Soyuldum” dedi; kuyumcu kuryesi sahte soygun gerçekleştirmiş

Kuyumcu kuryesinin borçlarından kurtulmak için şüphelileri tutarak, kendisini gasbedilmiş gibi göstermek istediği ortaya çıktı

Fotoğraf: AA

Bir kuyumcuda kurye olarak çalışan Vehbi A, Sultanbeyli'den para ve altından oluşan kargoyu alarak otomobille yola çıktı.

Ümraniye Tantavi Mahallesi Mavera Caddesi'nde seyir halindeki Vehbi A'nın aracının önü, burada içerisinde maskeli ve silahlı kişilerin bulunduğu başka bir otomobil tarafından kesildi.

Söz konusu araçtan inen iki kişi havaya ateş ederek Vehbi A'nın otomobilinin kapısını açıp buradaki para ve altınların bulunduğu çantayı alarak kaçtı.

İhbar üzenine olay yerine gelen polis ekipleri, 120 bin lira ile 2 kilogram altını çaldığı belirtilen zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Ekran Resmi 2020-07-21 18.27.38.png
Olayın ardından bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Fotoğraf: AA


Kurye Vehbi, A ise ‘soygunun gerçekleştiği’ yere gelen gazetecilere, olayı ağlayarak anlattı.

Sahte soygun çıktı

Olayı derinlemesine soruşturan polis, olayın uydurma bir suç olduğunu belirledi.

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, olayı gerçekleştiren şüphelilerin adreslerine operasyon düzenledi.

Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda Vehbi A'nın borçlarından kurtulmak için bir tanıdığı vasıtasıyla şüphelileri tuttuğu ve kendini gasbettirdiği belirlendi. 

Vehbi A. ile şüphelileri tutmasını sağlayan arkadaşı da gözaltına alındı.

5 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU