Avukatından iddia: Kılıçdaroğlu’na mahkumiyeti FETÖ’den tutuklanıp mesleğe dönen hakim verdi

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Kılıçdaroğlu’na Man Adası iddialarıyla ilgili 197 bin lira tazminat ödemeye mahkum eden hakimin FETÖ’den tutuklanıp serbest kalmasının ardından mesleğe döndüğünü ve bilerek bu davaya verildiğini öne sürdü

Kılıçdaroğlu, Man Adası iddialarıyla ilgili 197 bin liraya mahkum oldu / Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Gazetesi’nden Seyhan Avşar’a konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Kılıçdaroğlu’na mahkumiyet kararı veren bir mahkeme başkanıyla ilgili iddialarda bulundu.

Çelik iddialarıyla ilgili olarak Cumhurbanı Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabaları Man Adası’na para transfer ettiği iddialarında bulunan, bundan dolayı 197 bin lira tazminat ödemesine karar verilen  Kılıçdaroğlu hakkındaki mahkumiyet kararını İstanbul 5. Hukuk Mahkemesi’nin başkanı Ülkü E.’ni örnek gösterdi.

Darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı

Cumhuriyet’in haberine göre, darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016 tarihinde, HSYK tarafından açığa alındıktan sonra Yunanistan'a kaçmaya çalışan sekiz hakim ve savcı arasında olduğu öne sürülen Ülkü E., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı

Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne konulan Ülkü E'in serbest kalmasının ardından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi’nin 18 Ekim 2016 tarihli 1880 sayılı adli yargı kararnamesi ile Enez Hâkimliği’nden İstanbul Anadolu Hâkimliği’ne atandığı belirtildi.

Cumhuriyet’e göre  Ergin’in göreve nasıl döndüğü ise bilinmiyor

celal çelik.png
Avukat Celal Çelik / Fotoğraf: Twitter@CelikBaskan06

 

“Hakimler bu davada bilerek görevlendirildi”

Çelik, dosyanın bilinçli bu kişiye verildiğini iddia ederek “Normalde dosyalar UYAP üzerinden dağıtılıyor. Bu dağıtıma müdahale edildiğini biliyorduk. Ancak bu dosyada böyle bir durum olmadı. Hâkimler bu davada bilerek görevlendirildi” diye konuştu.

“Meslekten ihraç edilen biri böyle bir dosyaya verilmez”

Bu yapılanın “şark kurnazlığı” olduğunu öne süren Çelik, iddialarını şöyle sürdürdü:

Normal şartlarda FETÖ’den tutuklanan biri mesleğe geri dönüp böyle bir dosyaya bakamaz. Meslekten ihraç edilen ve mesleğe geri dönen bir kişi objektif olamaz.

"FETÖ’cüler bilerek temizlenmiyor"

Yargı içerisinde kritik birçok noktada halen FETÖ’cü yargıç ve savcıların olduğunu ileri süren Çelik, “FETÖ’cüler bilerek temizlenmiyor. Ne isterlerse yapacakları birileri var. Yargı içerisindeki bu kişiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları ne isterlerse onu yapıyorlar” iddialarında bulundu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU