Gregg Popovich'ten Teksas Valisi'ne tepki: Gidip gelip bir şekilde Donald Trump'ı memnun etmenin derdinde, hepsi birer korkak

San Antonio Spurs'ün 71 yaşındaki koçu Gregg Popovich, Teksas Valisi'ni salgınla ilgili aldığı kararları, "Gidip gelip bir şekilde Donald Trump’ı memnun etmenin derdinde. 'Onlar' demek, Trump demek. Hepsi birer korkak" diyerek eleştirdi

Gregg Popovich / Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen mart ayında askıya alınan ve 31 Temmuz'da yeniden başlayacak Amerikan Baskebol Ligi (NBA) için Orlando'da oluşturulan fanusun güvenli olduğunu söyleyen San Antonio Spurs Başantrenörü Gregg Popovich, Teksas Valisi'nin ne yaptığının farkında olmadığını ileri sürdü.

 

 

71 yaşındaki Popovich, NBA yönetiminin hazırladığı fanusa güvendiğini belirterek, Teksas Eyalet Yönetimine şu sözlerle tepki gösterdi:

Florida’nın kendisi değil ama hazırlanan fanus, şu anda en güvende olabileceğiniz yerlerden bir tanesi. Özellikle Florida, Arizona veya Teksas’la karşılaştırırsanız bunu görebilirsiniz. Takım olarak Teksas’ın her köşesindeydik ve orada ne haltlar döndüğünü kimse bilmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teksas Valisi Greg Abbott'ın davranışlarını da eleştiren Popovich, şu ifadeleri kullandı:

Vali, pandemiyle ilgili fikir beyan eden uzman doktorları dinlememe kararı aldı. Gidip gelip bir şekilde Donald Trump’ı memnun etmenin derdinde. Salgına dair herhangi bir prensip veya yol haritası yok. Tek dertleri politikacılar ve kendi çıkarları. 'Onlar' demek, Trump demek. Hepsi birer korkak.

Florida’da geride kalan pazar gününde bir rekor olan günlük 15 bin yeni Kovid-19 vakası ve 132 yeni ölüm açıklanmıştı.

Teksas’ta ise 10 bin yeni vaka ile birlikte toplam sayısı 275 bini geçmişti.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU