Heybeliada'daki yangınla ilgili gözaltına alınan kişi tutuklandı

Şüpheli S.D'nin savcılıktaki sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi

Fotoğraf: AA

Heybeliada Aşıklar Yolu mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan yangınlara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli S.D, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adalar Adliyesine gönderildi.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle Adalar Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen S.D'nin tutuklanmasına karar verildi.

Savcılıktaki sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen S.D. ifadesinde şunları kaydetti:

Dün Eminönü’nden 14.40’ta Heybeliada'ya geldim. Daha önce Büyükada'ya gelmiştim, Kınalıya'da gelmiştim, bu kez de Heybeliada'ya gideyim dedim. Tek başıma gezmek amacıyla geldim. Yanımda herhangi bir şey getirmedim. Sadece çantam vardı yanımda, onda da elbise ve kulaklık vardı. Otelden ayrıldığım için eşyalarımı yanıma aldım

Heybeliada'ya geldikten sonra insanlardan biraz uzaklaşayım diye ormana doğru yürüdüm. Biraz içeriye doğru gittim, geri döndüm. Ben yangını görmedim, sadece uzaktan dumanını gördüm ancak dikkatlice bakılınca ateş görünüyordu, çevrede mangal yapanlar vardı. Orman yangını başlamasına rağmen halen mangal yakmaya devam edenler vardı. Ben kesinlikle koşmadım, hastayım. Ancak yangın yanıma gelse ayağım kırık olsa bile koşardım, uyuşturucu kullanmıyorum. Alkol nadiren kullanıyorum, dün alkol kullanmamıştım. Elimde kesinlikle bidon yoktu, sadece beyaz poşet vardı. Yangın bana yaklaşmamıştı. Adli kontrol kararım var, daha önce bir tavuk çalmıştım. Yine bir olayda da bir eve girmiştim, kadının telefonu çalınmış, benim üzerime attı. Bundan dolayı tutuklandım, cezaevinde yattım. Benim olayla ilgim yoktur, tutuklanmak istemiyorum

Başsavcılıktan açıklama

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Adalar İlçesi Heybeliada Mahallesi Türk Mezarlığı içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait kullanılmayan bir binada dün saat 16.40 sıralarında yangın çıktığı ve yangının ormanlık alana sıçramadan söndürüldüğü belirtildi.

Bu alana yakın bir mesafede bulunan Aşıklar Yolu mevkisindeki ormanlık alanda saat 17.05 sıralarında yeni bir yangın başladığı aktarılan açıklamada, bu yangının sıçraması sonucu saat 19.00 sıralarında Çam Limanı mevkisinde ayrı bir orman yangını daha çıktığının öğrenilmesi üzerine Adalar Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Soruşturma kapsamında yapılan ilk tespitler değerlendirilerek bir kişi gözaltına alınmıştır. Henüz bölgedeki inceleme ve araştırma çalışmaları tamamlanmamış olup, yangınların çıkış sebebine ve sorumluların tespitine yönelik çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Heybeliada'daki yangın

Adadaki yangın saat 17.07'de Aşıklar Yolu Mevkisi'nde iki farklı noktada çıkmıştı.

İBB, ilk noktadaki yangının kontrol altına alındığını fakat başka bir noktada ikinci bir yangının çıktığı yönünde açıklaması yapmıştı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da yangının 19.45 itibariyle kontrol altına alındığını açıklamıştı. 

3 kişi gözaltına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Soruşturmanın Valilik tarafından devam ettiğini ifade eden Pakdemirli, yangında 5 hektar civarında bir alanda hasar meydana geldiğini kaydetmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU