Kovid-19’un etkilerini ‘zıplayarak’ unutuyorlar

Kangoo Kulüp Türkiye, koronavirüsün psikolojik etkilerinden korunmak isteyen vatandaşlara NASA’nın astronotlar için geliştirdiği ayakkabılarla spor yaptırarak unutmalarına olanak sağlıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavşrüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başlayan karantinalar insanlara fazla kilo olarak geri döndü.

Bu kilolardan kurtulmak isteyenler de farklı sporlara yöneldi.

O sporlardan biri de dünyada 60’dan fazla ülkede yaygın şekilde yapılan Kangoo Jumps.

Astronot ayakkabısı kullanılıyor

Kangoo Jumps aktivitelerinde Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) dünyaya döndüklerinde astronotların bacak kaslarındaki zayıflığı önlemek için geliştirdiği özel ayakkabılar kullanılıyor.

Uluslararası Kangoo Jumps Eğitmeni Kemal Yatmaz, salgın sürecinde vatandaşların 4 aydır evlerinde kaldığını ve spor yapamadığını anımsattı.

"Kangoo Kulüp Türkiye"nin, vatandaşları salgının etkilerinden kurtarmak için spor etkinlikleri düzenlediğini aktaran Yatmaz, açık havada, sosyal mesafeye dikkat ederek 45 dakika boyunca egzersiz yaptıklarını söyledi.

İnsanların adeta "spora aç şekilde" kendileriyle iletişime geçtiğini belirten Yatmaz, salgın nedeniyle etkinlikteki kişi sayısını sınırlı tuttuklarını, alanın büyüklüğüne bağlı olarak en fazla 15 kişilik gruplar oluşturduklarını aktardı.

45 dakikalık derslerde 1000 kiloya kadar yakılıyor, kas gücünü arttırıyor

Yatmaz şunları söyledi:

Açık havada yaptığımız spor egzersizleri ile evde yaptığımız egzersizler bir değil. Üç kişiyle başladık, şu anda bir hafta içerisinde 30 kişi olduk. Şu anda inanılmaz bir talep var. Biz kulüp olarak bu sporu tanıtmak istiyoruz çünkü zıplamak insana mutluluk verir. Bunu zaten bizzat deniyoruz. Keyifli eğlenceli derslerimiz oluyor herkesin bu derslere katılmasını tavsiye ediyoruz.

Yatmaz’a göre 45 dakikalık derslerde ortalama 700 ila 1000 kalori arasında yakılıyor. Kangoo Jumps Eğitimenlerinden İpek Öney ise diğer sporlara göre Kangoo Jumps'un kas gücünü arttırdığını ve kalori yaktırdığını belirtiyor.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU