Koronavirüs rakamlarının fırladığı Florida'da açılan Disney World'de büyük kuyruklar oluştu

Eyaletin 10 bin yeni Kovid-19 vakası bildirmesinin ardından ziyaretçilerin tema parklarına dönüşüyle birlikte oluşan kalabalıklar rahatsızlık yarattı

11 Temmuz 2020'de Florida'nın Orlanda kentinde yeniden açılışının ilk gününde ziyaretçiler, Walt Disney World'teki Magic Kingdom tema parkında biletlerini almak için korucuyu maskeler takarak bekliyor (Gregg Newton/AFP)

Walt Disney World, eyaletteki Kovid-19 enfeksiyonları artmaya devam ederken, yaklaşık 4 ayın ardından Florida'da yeniden açıldı.

Kendisini "Dünya üzerindeki En Büyülü Yer" şeklinde tanıtan eğlence kompleksinin bazı kısımları, koronavirüsün yayılışını önlemeye yardımcı olacak yeni kuralllarla birlikte cumartesi günü ziyaretçilere açıldı.

Ancak Magic Kingdom ve Animal Kingdom tema parklarında, uzun kuyruklar ve kalabalıklar oluştuğu bildirildi.

Tema parklarını haberleştiren gazetecilerden Carlye Wisel şu tweeti paylaştı:

Henüz kapıya bile varmamışken yüreğim göğüs kafesimden çıkacak gibi. Bir yanda ziyaretçi hizmetçileri için çok sıkışık bir kuyruk varken, az önce karşıdan gelen insanların oluşturduğu şeridi itiş kakış geçmem gerekti. Bu kabul edilemez ve henüz parka girmeyi bile başaramadım.

Kalabalık, Wisel'in parka girmeyi başaramadan ayrılmasına neden oldu. Disney 4 günlük bir zaman dilimi içinde iki farklı alanı daha yeniden ziyarete açmayı planlıyor: Epcot ve HollyWood Studios.

Kompleksin yeniden açılması, son haftalarda koronavirüs testi pozitif çıkan Floridalıların sayısındaki büyük artışla aynı zamanda gerçekleşti. Eyalet istatistiklerine göre, cumartesi yaklaşık 10 bin yeni vaka bildirildi. Eyalet çapındaki pek çok şehir ve ilçe, vakaların azalır gibi görünüğü mayısta kaldırılan kısıtlamaları şimdi yeniden uygulamaya koyuyor.

Disney'in Orlando'daki tüm parkları, mart ortasında Kovid-19'un yayılışını durdurma çabası kapsamında kapanmıştı. Universal Orlando ve SeaWorld Orlando parkları da hemen hemen aynı dönemde kapanmıştı ancak çalışanları ve müşterileri virüsten koruyan kısıtlamalar getirilmesinin ardından birkaç hafta önce yeniden açıldı.

Indiana, Evansville'den Lori Lovell cumartesi sabahı Disney World's Frontierland çevresinde arkadaşlarıyla dolaştı. 

Lovell Associated Press'e şunları söyledi:

Buraya gelmeyi özlemiştim. Geri dönmek gerçekten de iyi hissettiriyor. Burası pek çok hatıra biriktirdiğim yer. İkinci evimiz gibi. Buraya gelemememek zordu.

Disney'in yeni kuralları ağız maskesi zorunluluğunu ve sosyal mesafeyi içeriyor. Ziyaretçilerin bir parka girmek için rezervasyon yaptırması gerekecek ve parklar arasında geçişlerine izin verilmeyecek. Hem ziyaretçilerin hem de çalışanların parka girerken ateşleri ölçülecek. Havai fişek gösterileri ve geçit törenleri çok fazla kişinin bir araya gelmesini önlemek için askıya alındı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AP cumartesi sabahı görünürde hemen hemen herkesin maske taktığını, el dezenfektanı noktalarının kurulduğunu ve kapasitenin normal şartlara göre düşürüldüğünü bildirdi.

Bazı cazibe merkezleri ve yemek alanları ise henüz açık değil. Başka bir değişiklik de ziyaretçilerin Disney karakterlerinin kostümlerini giymiş çalışanlarla kucaklaşamayacak ve selamlaşamayacak olması. Bunun yerine karakterler parkta dolaşırken kafileler ya da konvoylar halinde bulunacak.

Disney iki aydır dünya çapındaki parklarını yeniden faaliyete sokmayı sürdürüyor. Şirket mayısta Lake Buena Vista'da mağaza, retoran ve eğlence mekanlarının bulunduğu Disney Springs kompleksini tekrar açmıştı.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU