Cezayir'de yaşamlarını yitiren işçilerin yakınlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Lütfen cenazelerimizin getirilmesinde yardımcı olun

Çalıştıkları inşaatın 10'uncu katından düşüp hayatını kaybeden Ağrılı 4 çocuk babası Murat Yaşar ve yeğeni 2 çocuk babası Ali Ceylan Uçak 4 gündür morgda bekletiliyor

Cezayir'de inşaatta hayatını kaybeden Murat Yaşar (önde) ile Ali Ceylan Uçak (arkada) / Fotoğraf: Independent Türkçe

Yaklaşık 4 yıldır belli aralıklarla Cezayir'e inşaat işinde çalışmaya giden Ağrılı 4 çocuk babası Murat Yaşar ve ablasının oğlu 2 çocuk babası Ali Ceylan Uçak geçen cuma günü saat 14.00 sularında çalıştıkları inşaatın 10'uncu katından düştü.

İşçilerden biri olay yerinde diğeri de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

"Cenazeler 4 gündür bekletiliyor"

Yakınlarının iddiasına göre kargo uçağının dolmaması nedeniyle Yaşar ve Uçak dört gündür kaldırıldıkları hastanenin morgunda bekletiliyor.

Yas tutup taziyeleri kabul eden aile cenazelerinin bir an önce getirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Independent Türkçe'ye konuşan Murat Yaşar'ın ağabeyi Remzi Yaşar, kardeşi ve diğer yakını Uçak'ın ölüm haberini cuma günü saat 14.00-14.30 sularında yine aynı inşaatta çalışan yeğeni tarafından verildiğini söyledi.

1982 doğumlu kardeşinin 6 ile 12 yaşları arasında 4 çocuğu olduğunu belirten Remzi Yaşar, kardeşinin inşaatta sıva ve mantolama işi yaptığını aktardı.

 

Murat Yaşar - Ali Ceylan Uçak
Murat Yaşar - Ali Ceylan Uçak / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Cenazelerinin bir an önce Türkiye'ye getirilmesi için yetkililere seslenen Remzi Yaşar, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Kardeşimin de içince olduğu birçok akrabam yaklaşık 4 yıldır Cezayir’e çalışmaya giderler. Vefat eden diğer Ali Ceylan Uçak’ta yeğenimiz. Murat Yaşar’ın ablasının oğlu. Cenazelerimiz 4 gündür bekletiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ricamız cenazelerimizin bir an önce bize teslim edilmesi için gerekeni yapmasıdır."

"Ailelerin tek isteği cenazelerin getirilmesi"

İşçi ölümlerini sosyal medya hesabından duyuran eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, ise yaşanan olayla ilgili Cezayir’de diğer işçiler ile konuştuğu belirtti. 

Aslan, Yaşar ve Uçak'ın inşaatın 10’uncu katından düşüp hayatlarını kaybettiğini söyledi.

İşçilerin inşaatta iskeleye bağlı iplerin kopması nedeniyle olayın yaşandığını kaydeden Aslan, bir işçinin olay yerinde diğerinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtti.

4 gündür cenazelerin morgda kargo uçağının dolması için bekletildiğini ifade eden Aslan, "Aileler yasını tutup taziyeleri kabul ediyor ama ortada cenazeler yok. Neymiş kargo uçağının dolması bekleniyormuş. Bu insani olmayan bir durum. Yani bunlar İsveç’te veya işveren olsaydı herhalde özel uçak ile getirilirdi" dedi.

Cenazelerin yoksul ve kimsesiz işçiler olduğunu için bekletildiğini savunan Aslan, "Bu işçilerin Türkiye'de çalışma imkanı olsaydı zaten ta Cezayir'e kadar gitmezdi" diye konuştu.

İşçi cenazelerinin özel uçakla getirilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Aslan, şu ifadeleri kullandı:

"Aileler cenazelerin getirilmesinden başka bir şey istemiyor. Yetkililerden ricamız budur. Kargo uçağının ne zaman dolacağı belli değil. Bu tarz insani bir durum ticari bir meseleye endekslenemez. Açıkçası kargo uçağının dolması beklenemez. Bir an önce yetkililerin özel uçak göndermesi gerekiyor. Bu hem bizim, hem ailenin hem de kamuoyunun talebidir."


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU