Kanada'da en az 6 kişinin vurulmasının ardından 14 yaşındaki çocuk cinayetle suçlandı

"Bu kadar fazla şiddet ve böylesi genç bir birey tarafından işlenmiş olması, Winnipeg'in büyük kısmı için dehşet ve endişe verici"

14 yaşındaki zanlı gözaltında tutuluyor (Reuters)

Ülkenin ulusal bayramı Kanada Günü'nde başlayan bir dizi silahlı saldırının ardından polis, Winnipeg'de 14 yaşındaki bir çocuğu kasten öldürme ve bir dizi başka ağır suçtan sorumlu tuttu.

Yetkililerin şoke edici olarak tanımladığı bir dizi olayda, bağlantısız silahlı saldırılar bir kadının ölmesine neden olurken ve 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halkla ilişkilerden sorumlu emniyet mensubu Jay Murray cuma günü gerçekleşen bir basın toplantısında şunları söyledi: "Bu kadar fazla şiddet yaşamamız ve bunun böylesi genç bir birey tarafından işlenmiş olması gerçeğinin Winnipeg'in büyük kısmı için dehşet ve endişe verici olmaya başladığını düşünüyorum."

Polis, 1 Temmuz Çarşamba gecesi 2.30'da 44 yaşındaki bir kişinin Cumberland Bulvarı yakınlarındaki Balmoral caddesinde yaralı bulunmasıyla başlayan suçların zaman çizelgesini yayımladı.

CBC olayı ilk önce bir araçla çarpma olarak haberleştirdi ancak daha sonra kişinin öncesinde vurulduğu belirlendi. Hastaneye kaldırılan kurbanın sağlık durumu ciddiyetini koruyor ancak hayati riski atlattı.

Polis ardından saat 3.15'te Flora Bulvarı'nda 27 yaşındaki Danielle Dawn Cote ve beraberinde yürüyen 18 yaşındaki kuzenine yönelik ve ikisinin de vurulduğu çifte silahlı saldırıya müdahale etti. Danielle öldü ancak hayatta kalan kuzeni hayati tehlikeyi atlattı.

Perşembe günü gece yarısından kısa süre sonraysa polis memurları, ulusal bir tarihi alan olan The Forks'taki "Winnipeg" yazısının yanında 40 yaşındaki bir kişiyi ateşli silahla vurulmuş ve başka bir kişiyi de bıçaklanmış halde buldu.

Daha sonra bildirilen 4. silahlı saldırı ilk ikisinin yaşandığı yerler arasında gerçekleşti. Bir kadın ve o anda yanında bulunan bir erkek, Isabel Caddesi'nin 100. bloğunda vuruldu.

Şüpheli genç, perşembe akşamı Kuzey Kildonian semtinde gözaltına alındı. Polis ele geçirilen tabancanın silahlı saldırıların tümünde kullanıldığını düşünüyor. Şüphelinin silaha nasıl ulaştığıysa belirsiz.

Kuzenler dışında kurbanlardan hiçbiri ne birbirlerini ne de saldırganı tanıyor.

Emniyet yetkilisi Murray, kasıtlı cinayetlerin genellikle önceden tasarlama gerektirdiğini kabul ederken, suça sevk eden belirli bir neden bulunup bulunmadığını söylemedi.

Şüpheli genç, cinayet suçlamasının yanı sıra cinayete teşebbüs, ateşli silahla öldürme girişimi, iki ağır saldırı, iki silahlı ağır saldırı, yasak olmasına karşın bir ateşli silah bulundurma, üç kez kasıtlı olarak bir ateşli silahı ateşleme  ve mahkeme kararına uymama suçlamalarıyla karşı karşıya.

14 yaşındaki zanlının sabıka kaydı bulunmamasına karşın adli yargı sisteminde kayıtları mevcut.

Bildirilen 4 silahlı saldırıya benzer başka olayların bulunuyor olması olasılığı da mevcut. Bu durumda zanlıya yönelik suçlamaların sayısı artabilir.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU