Barcelona, Pesic'le yolları ayırmasının ardından Jasikevicius ile anlaştı

Barcelona, basketbolda Pesic'ile yollarını ayırmasının ardından başantrenör Sarunas Jasikevicius ile anlaştı. Litvanyalı çalıştırıcının ismi Fenerbahçe ile anılıyordu

Sarunas Jasikevicius / Fotoğraf: @FCBbasket

İspanya Birinci Basketbol Ligi (ACB) takımlarından Barcelona, başantrenör Svetislav Pesic ile yollarını ayırmasının ardından ismi Fenerbahçe Beko ile anılan Zalgiris Başantrenörü Sarunas Jasikevicius ile anlaştığını açıkladı.

İspanyol temsilcisinden yapılan açıklamada, 44 yaşındaki Jasikevicius ile 3 sezonluk sözleşme imzalandığı belirtildi.

 

 

Jasikevicius, son olarak Litvanya'nın Zalgiris takımını çalıştırmıştı. 

Katalan kulübü, basketbolcu olduğu dönemde 2000-2003 ve 2012-2013 sezonlarında Barcelona formasını giyen Jasikevicius ile anlaşılmasını "Eve hoşgeldin" diye duyurdu.

İspanya basketbol liginde bu sezon finalde Baskonia'ya 69-67 yenilerek şampiyonluğu kaçıran Barcelona'da başantrenör Svetislav Pesic, dün görevden alınmıştı. 

Şubat 2018'den bu yana takımı çalıştıran 70 yaşındaki Sırp başantrenörün sözleşmesinin, karşılıklı anlaşmayla feshedildiği duyurulmuştu.

 

 

2021 yılına kadar sözleşmesi bulunan Pesic, Barcelona'daki ikinci döneminde, 2018 ve 2019 yıllarında Kral Kupası'nı kazanmıştı. 

Jasikevicius'un adı Fenerbahçe ile anılıyordu

Fenerbahçe Beko'da başantrenör Zeljko Obradovic'le yolların ayrılmasının ardından takımın başına Jasikevicius'un geçirileceği iddia ediliyordu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün akşam Habertürk'te katıldığı canlı yayında, erkek basketbol takımının geleceği ve yeni başantrenöre ilişkin şöyle konuşmuştu: 

Bizim inancımız 20 milyon ile başarılı bir takım yaratabileceğimiz. İleriye dönük konuştuğumuz kişiler var. Enteresan isimler. Açıklama yapabiliriz. Sarunas Jasikevicius, Avrupa'da gelecek vadeden hocalardan bir tanesi. O olur, başkası olur ama kim olursa olsun çok iyi bir isim olacak. Bazı oyuncularımız kontratı bittiği için ayrıldı. Biz yine Final-Four hedefi olan bir takım olarak yapılanabileceğimize inanıyoruz.

Öte yandan Fenerbahçe Beko'nun yıldız basketbolcusu Nando De Colo da başantrenör Zeljko Obradovic'in ayrılmasının ardından takımın başına Sarunas Jasikevicius'un getirileceği iddialarına şöyle yanıtm vermişti:

Kulüp yeni koç için görüşmelerini sürdürüyor. Eğer yeni koçumuz Sarunas Jasikevicius olursa, bu en güzel seçim olur.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU