Trump: Joe Biden başkanlığı kazanırsa borsa çöker

Demokrat rakibi Biden'ı suçlayan Trump, "Harcamaları artırmak için tüm vergileri artırmak saçmalık" şeklinde konuştu

Fotoğraf: AFP  

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık yarışındaki en büyük rakibi eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın olası zaferinin borsanın çökmesine yol açacağını öne sürdü.

Bir televizyon programında konuşan Trump, 3 Kasım'da yapılacan Başkanlık Seçimleri'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bir soru üzerine Biden'ın zengin iş ve şirketler üzerindeki vergileri artırma önerisini, ülkenin yüksek işsizlik seviyesine göre değerlendiren Trump, "Bu olursa piyasalar çöker" dedi.

"Yönetim devam ederse rekor kırarız"

ABD Başkanı, FOX Business'e verdiği demeçte, yönetimin olduğu şekilde devam etmesi halinde "piyasa göstergelerinin önümüzdeki yılın başında ve hatta ondan önce rekor seviyelere ulaşabileceğine" dair iyimser düşüncesini dile getirdi.

Demokrat rakibi Biden'ı suçlayan Trump, "Harcamaları artırmak için tüm vergileri artırmak saçmalık" şeklinde konuştu.

Trump, Demokrat Parti temsilcisinin olası zaferinden sonra borsadaki durumu aşırı alkol kullanımından kaynaklanan baş ağrısına benzetti.

Biden'ın vaatlerinin Amerikalılar tarafından destekleneceğine inanmadığına dikkat çeken Trump, "Demokratlar nihayetinde tüm vergileri toplamak istiyor. Bu, finansal piyasayı öldürecek ve yeni iş fırsatları da dahil olmak üzere yaptığımız her şeyi yok edecektir" diye konuştu.

ABD Başkanı, "Biden seçilirse, şekeri takip eden şiddetli bir baş ağrısından muzdarip olacağı ve çökeceği kaçınılmaz" sözlerini kullandı.

Vergi politikası Trump’ın en güçlü silahı

Trump’ın pandemiyi ele alış şekli kamuoyunda giderek daha az destek bulurken, CNN’de yer alan bir habere göre Trump’ın düşük kurumlar vergisi politikaları sayesinde sadece ekonomiye ilişkin desteğinin yüzde 50’nin üzerinde olduğu belirtiliyor. Biden, kampanyasında Trump’ın yüzde 30’lardan yüzde 21’e düşürdüğü kurumlar vergisini yüzde 28’e çıkaracağını söylemiş, yıllık geliri 400 bin doların üzerindeki hane halklarına da vergilerin artırılacağını açıklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU