Weinstein cinsel saldırı ve taciz suçlamalarıyla kendisini dava eden eski çalışanlarına 19 milyon dolar tazminat ödeyecek

Cinsel saldırı ve tecavüzden suçlu bulunan yapımcı şubat ayında 23 yıl hapse mahkum edilmişti

Yapılan anlaşmanın bölge mahkemesinde ve Weinstein'in şirketinin iflasına bakan mahkemece onaylanması gerekiyor (AP)

Harvey Weinstein'in mağdur ettiği kadınlara yaşadıkları cinsel saldırı ve taciz deneyimlerinin tazmini için 18,8 milyon dolar (yaklaşık 129 milyon TL) ödeme yapılmasına kararı verildi.

Weinstein'in şubatta cinsel saldırı ve tecavüzden hüküm giymesi sonrasında yapımcıya yönelik açılan iki toplu davada New York Başsavcısı'nın da yardımıyla sonuca ulaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İflas mahkemesinde de onaylanması gereken davalara konu ödemeler, 18,8 milyon dolar tutuyor. Bu davalardan biri The Weinstein Company'deki çalışma kültürü hakkındaki soruşturma kapsamında Harvey ve kardeşi Bob Weinstein'e karşı Şubat 2018'de açılmıştı.

Diğer davaysa Kasım 2017'de, yapımcı tarafından cinsel tacize uğradığını ve alıkonulduğunu iddia eden bir grup kadın tarafından açılmıştı.

Uzlaşıya dair açıklamada bulunan Başsavcı Letitia James, "Harvey Weinstein ve The Weinstein Company kadın çalışanlarına karşı kusurlu davrandı. Tüm bu taciz, tehdit ve ayrımcılıklardan sonra bu mağdurlar nihayet bir nebze adalete ulaşıyor."

Ödeme, Weinstein tarafından hem kişisel olarak hem de The Weinstein Company'nin istismar ettiği kadınların gizlilik içinde zararlarını tazmin edebileceği bir mağdur fonu oluşturulmasında kullanılacak.

Mağdurlar anlaşma kapsamında ayrıca Weinstein ile ilgili imzalanan tüm gizlilik sözleşmelerinden de muaf olacak.

Söz konusu davacıların hiçbiri gözden düşmüş film imparatorunun cinsel taciz ve üçüncü derece tecavüzden 23 yıl hapse mahkum edildiği ceza davasına müdahil olmamıştı.

Bu yıl New York'ta görülen duruşmada 6 kadın tanıklık yaparken, 100'ün üzerinde kadın Weinstein'i cinsel taciz ve cinsel saldırıyla suçlamıştı.

Weinstein aleyhine, New York'taki mevcut mahkumiyetinin yanı sıra Los Angeles'ta da cinsel saldırı suçlamaları bulunuyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

DAHA FAZLA HABER OKU