Fenerbahçe Beko ile yolları ayrılan Datome: Fenerbahçe, İstanbul ve Türkiye benim bir parçam oldu

Luigi Datome, Fenerbahçe Beko'dan ayrılmasının ardından yayınladığı mesajda, "Sizlere gerçekten kalbimin en derinliklerinden teşekkür etmek istiyorum. Kariyerimde yeni bir meydan okumaya atılmama izin veren kulübüme teşekkür etmek istiyorum" dedi

Luigi Datome / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Kulübü, Luigi Datome'nin gelecek sezon sarı-lacivertli takımda olmayacağını açıklamasının ardından Türkiye'ye veda etmeye hazırlanan İtalyan basketbolcu, sarı-lacivertli takıma ve taraftarlarına veda mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli takımdan yapılan açıklamada, İtalyan basketbolcunun kariyerine farklı bir takımda devam etme kararı aldığı belirtilerek, "2015-16 sezonundan bu yana formamızı giyen ve bu süreçte elde ettiğimiz tarihi başarıların en önemli mimarlarından biri olan Gigi Datome, mevcut sözleşmesini kulübümüz ile anlaşarak sonlandırmış ve kariyerine farklı bir takımda devam etme kararı almıştır" ifadelerine yer verildi.

 

 

Datome'nin Fenerbahçe'ye istatistiklerden daha fazla katkı sunduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın asla pes etmeyen karakterinin en önemli temsilcilerinden biri olan Gigi, soyunma odamızda yaratılan ve parkeye de yansıyan ekip ruhunun kilit isimlerinden biri olmuştur. Takımımıza basketbol oyununun her anında ve alanında üstün katkıları olan Datome, saha dışında sergilediği örnek sporcu duruşuyla da bizleri her daim gururlandırmış, ülkemize olan bağlılığı ve sevgisiyle de hepimizin takdirini kazanmıştır. 

Datome'nin Fenerbahçe basketbolunun unutulmazları arasında yer aldığı bildirilen açıklamada, İtalyan oyuncunun kulübe yaptığı katkılar içim teşekkür edilerek kendisine başarı dilekleri iletildi.

 

Luigi Datome - AA.jpg
Luigi Datome, 2015-16 sezonunda Fenerbahçe Beko ile EuroLeague şampiyonluğu yaşadı / Fotoğraf: AA

 

Luigi Datome: Fenerbahçe, İstanbul ve Türkiye benim bir parçam oldu

Sarı-lavicertli takımdan ayrılmasının ardından Instagram hesabından Fenerbahçe'ye transfer olduktan  sonra yaptığı ilk paylaşımı tekrar okuduğunu dile getiren Datome, şu değerlendirmeyi yaptı:

Mümkün olan en üst seviye ve hedefler için oynamak, takımımın alacağı sonuçlara en iyi şekilde katkı vermek istiyordum. Geride kalan beş yıl hepsini kapsadı. Hem de en yoğun ve tatminkar şekilde... Yalnızca dokuz kupa, peş peşe dört Final Four ve elbette 2017 yılındaki EuroLeague şampiyonluğu açısından değil. Sadece aldığımız keyif ve beni her zaman çocukları ve gurur kaynakları gibi hissettiren sevgili taraftarlarımıza yaşattıklarımız açısından da değil. Ama asıl olarak, buraya ilk geldiğim andan itibaren hissettiğim aidiyet duygusu olarak... Fenerbahçe’ye, İstanbul’a ve hatta Türkiye’ye ait her mutlululuğu, her başarıyı ve her tatmini benimmiş gibi hissettim. Çünkü Fenerbahçe, İstanbul ve Türkiye benim bir parçam oldu.

Açıklamasında camiaya ve sevenlerine veda eden Datome, şu değerlendirmeyi yaptı:

Teşekkür etmem gereken çok insan var ve ben listeleri sevmiyorum. Kişisel olarak teşekkür etmem gerekenlere ulaştım. Burada da bana özgüven ve sorumluluk veren, destek olan, güvenen, daha iyi bir insan ve oyuncu olmama yardımcı olan ve nasıl kazanacağımı öğreten herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fenerbahçe oyuncusu olarak yaptığım ilk paylaşımı tekrar okudum, beş yıl önceydi. Mümkün olan en üst seviye ve hedefler için oynamak, takımımın alacağı sonuçlara en iyi şekilde katkı vermek istiyordum. Geride kalan beş yıl hepsini kapsadı. Hem de en yoğun ve tatminkar şekilde... Yalnızca dokuz kupa, peş peşe dört Final Four ve elbette 2017 yılındaki EuroLeague şampiyonluğu açısından değil. Sadece aldığımız keyif ve beni her zaman çocukları ve gurur kaynakları gibi hissettiren sevgili taraftarlarımıza yaşattıklarımız açısından da değil. Ama asıl olarak, buraya ilk geldiğim andan itibaren hissettiğim aidiyet duygusu olarak... Fenerbahçe’ye, İstanbul’a ve hatta Türkiye’ye ait her mutlululuğu, her başarıyı ve her tatmini benimmiş gibi hissettim. Çünkü Fenerbahçe, İstanbul ve Türkiye benim bir parçam oldu. Sizlere gerçekten kalbimin en derinliklerinden teşekkür etmek istiyorum. Kariyerimde yeni bir meydan okumaya atılmama izin veren kulübüme teşekkür etmek istiyorum. Teşekkür etmem gereken çok insan var ve ben listeleri sevmiyorum. Kişisel olarak teşekkür etmem gerekenlere ulaştım. Burada da bana özgüven ve sorumluluk veren, destek olan, güvenen, daha iyi bir insan ve oyuncu olmama yardımcı olan ve nasıl kazanacağımı öğreten herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu grup, tüm Fenerbahçe Ailesi’ni, Fenerbahçe’de oynarken çalıştığım iki başkanımdan beni alkışlayan son taraftara kadar herkesi kapsıyor. Gerçekten teşekkür ediyorum. Bu beş senede, Fenerbahçe forması için her şeyimi verdiğimi hissettim, ama karşılığında sizlerden çok daha fazlasını aldım. Her zaman sizin olan, Gigi

Gigi Datome (@gigidatome)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Datome ayrıca, forma giydiği yıllık süreçte Fenerbahçe için her şeyini verdiğini ve karşılığını çok daha fazla olarak aldığını dile getirdi.

2015'te Boston Celtics'ten Fenerbahçe Beko'ya transfer olan İtalyan basketbolcu 3 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 2016-17 sezonunda da EuroLeague şampiyonluğu yaşadı.

Datome, Sırp başantrenör Zeljko Obradovic'in ardından takımdan ayrılan ikinci isim oldu.

Olimpia Milano'dan Datome paylaşımı

İtalya Birinci Basketbol Ligi ekiplerinden Olimpia Milano, Fenerbahçe Beko ile yollarını ayıran Luigi Datome'nin fotoğrafını "Birlikte" etiketiyle paylaştı.

 

 

Yıldız basketbolcunun Milano ekibiyle anlaşması bekleniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU