Bill Gates’ten koronavirüs uyarısı: Sonbaharda salgın çok daha kötüleşecek

2015 yılında yaptığı bir konuşmada, dünyanın salgın hastalıklara hazır olmadığını belirten Bill Gates, ABD’nin koronavirüsle mücadelede sınıfta kaldığını söyledi

Bill Gates'ten koronavirüs uyarısı / Fotoğraf: AP

Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, ülkesi ABD'nin koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele yönetimini sert şekilde eleştirdi.

Gates, “Maalesef davranışlarımız ve virüs temas takibimiz iyi olmadığı için vaka sayıları hızla artıyor ve bu utanç verici” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Salgına verilen tepki bende hayal kırıklığı yarattı”

CNN'de yer alan habere göre Gates, “Maalesef davranışlarımız ve virüs temas takibimiz iyi olmadığı için vaka sayıları hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Ve bu utanç verici. Salgına karşı verdiğimiz tepki bende hayal kırıklığı oluşturdu” diye konuştu

Ünlü iş insanı, salgının beklediğinden daha ‘karamsar' bir tabloda ilerlediğini dile getirdi. 

Gates, insanların kendilerini karantinaya alma ve maske takma gibi güvenlik önlemlerini uygulama konusunda kararsız olduklarını söyledi.

“Durumun ciddiyetine önem verilmiyor”

Bill Gates, ülkesinde bazı insanların olaya muhafazakar bir pencereden baktığını, bazılarının ise görmezden geldiğini belirtti. Gates, “Eyaletler karantina tedbirlerini gevşetmeye başladıkça, insanlar evde kalmak ve maske takmak konusunda daha az istekli oluyor. Koronavirüsünü kapmamış ya da virüs bulaşan birini tanımamış insanlar, durumun ciddiyetini anlamıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Gates, “Şu anda yaz aylarını yaşıyoruz ve bundan faydalanıyoruz. Sonbaharda salgın çok daha kötüleşecek. Bu yüzden davranışlarımızda bu kadar gevşek davranmamak için birçok neden var” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU