Birleşik Krallık’a giden koronavirüs vakalarının yarısı Pakistan’dan

Uzmanlar, “yüksek riskli” ülkelerden gelen kişilerin çok dikkatlice kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor

Pakistan’ın milli havayolu şirketi PIA, Nisan başından bu yana Birleşik Krallık’a seferler düzenliyor (AFP)

Son dönemde günde yaklaşık 4 bin yeni vaka açıklayarak 200 bin teyitli vaka sınırına ulaşan Pakistan, diğer ülkeleri de kötü etkiliyor.

The Telegraph’ın haberine göre, İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu (Public Health England/PHE) verilerine göre, 4 Haziran’dan bu yana Birleşik Krallık’a dışarıdan gelen 30 kişide koronavirüs saptandı ve bu vakaların yarısı Pakistan’dan.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete, 1 Mart’tan bu yana 190 uçağın Pakistan’tan ülkeye geldiğini de bildirdi. Geneldeyse çoğu Birleşik Krallık vatandaşı 65 binden fazla kişi ülkeye uçtu.

Pakistan’ın milli havayolu şirketi PIA, Nisan ayının başından bu yana Birleşik Krallık’a seferler düzenliyor.

22 Haziran’da Hong Kong’a giden bir uçaktaki 30 yolcuda koronavirüse rastlanması üzerine, Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, Pakistan’dan diğer ülkelere düzenlediği seferleri askıya almıştı.

ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nin derlediği verilere göre, yaklaşık 200 bin vakanın görüldüğü Pakistan’da koronavirüs 4 bine yakın kişinin ölüm sebebi olarak kaydedildi.

210 milyon aşkın kişinin yaşadığı ülkedeki yetkililer Temmuz sonunda vaka sayısının bir milyonu görebileceğini ifade etti.
 

Independent Türkçe, The Telegraph

DAHA FAZLA HABER OKU