Avrupa'nın en ucuz tren bileti: Fransa'dan İspanya'ya 4 saat süren seyahat sadece 1 euro

Bu fiyatla yaklaşık 2 kilometre 10 kuruştan daha ucuza geliyor

Sahil şeridi boyunca uzanan raylar, Fransa'nın güneybatısındaki Cote Vermeille'e paralel seyrediyor (Simon Calder)

Uluslararası demiryolu yolcuları sadece 1 euro (yaklaşık 8 lira) karşılığında Güney Fransa'daki Avignon'dan Katalonya'ya yaklaşık 200 mil (yaklaşık 320 km) süren bir demiryolu seyahati satın alabiliyor.

Seyahat teklifini Europe by Rail: The Definitive Guide'ın (Demiryoluyla Avrupa: Tam Kapsamlı Rehber) yazarları Nicky Gardner ve Susanne Kries keşfetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her gün üç tren Provence bölgesinde yer alan Avignon Merkez istasyonundan İspanya'daki Portbou'ya 303 km süren bir yola çıkıyor.

Standart tek yön ücreti 44,80 euro (yaklaşık 350 TL). Yine de sadece 1 euro karşılığında satılan sınırlı sayıda bilet var, mil başına yarım peniden (yaklaşık 10 kuruş) daha ucuza geliyor.

Yazarlar “Seyahatten birkaç hafta önce rezervasyon yaptırırsanız muhtemelen bir veya daha fazla seferde bir euro'luk kelepir fiyatlar yakalama şansınız var. Rhone Vadisi'nden çıkıp Languedoc sahili boyunca Pireneler'e doğru akan güzel bir seyahat" diyor.

Tren, sürrealist Salvador Dali'nin “Evrenin Merkezi” olarak tanımladığı Perpignan istasyonunda mola veriyor.

Perpignan'dan güneye giden demiryolunda Cote Vermeille'in harika manzaraları görülebiliyor. Bu sahil şeridinde yer alan Collioure hala, tıpkı Matisse ve Picasso'nun ziyaret ettiği günlerdeki gibi, fazlasıyla hoş. Collioure'un ardından demiryolu, Costa Brava'nın büyük kısmını tanımlayan kitlesel turizmin esamesinin okunmadığı bir yere, İspanya'daki Portbou'ya ulaşmak için bir dizi burun ve koydan geçiyor.

Demiryoluyla Avrupa ekibi yıllar boyunca Slovakya'nın başkenti Bratislava'dan Trans-Sibirya Demiryolu'yla Rusya'nın Uzak Doğusu Bölgesi'ndeki Vladivostok'a 150 euro'ya (yaklaşık 1300 TL) gidiş-dönüş bileti gibi birçok iyi fiyatlı uluslararası tren yolculuğunun izini sürdü.

Fakat yazarlar kilometre başına düşen fiyat hesaplandığında bu seyahatin iki kat daha pahalı olduğunu söylüyor. Ne yazık ki, bu seyahat artık mevcut değil.

1 euro'luk bilet ücreti, Fransa'nın güneybatısındaki seyahatlerde önceden rezerve edilen demiryolu yolculuklarında alışıldık denebilecek bir fiyat.

Bu ucuz biletlerin kalbi Toulouse şehrinin yakınlarında yer alıyor, fakat Akdeniz kıyılarına ve Pireneler'e yapılacak seyahatler için de yaygın olarak mevcut.

Demiryolu uzmanları “Bunun koşulu yolculuğun doğrudan, tek bir trende tamamlanması. Tren değişikliğine izin verilmiyor.

Avignon'dan Portbou'ya giden rota 1 euro'luk kelepir ücretin geçerli olduğunu belirlediğimiz en uzun yolculuk” diye anlatıyor.

Bilet Fransız Demiryolları'nın Birleşik Krallık acentası ya da Rail Europe gibi birçok satış kanalından, kalkış tarihinden yaklaşık üç hafta öncesine kadar satın alınabiliyor.

Birkaç tarihi denemeniz gerekebilir ama çoğu seyahat günü için bu kelepir fiyatı bulabilirsiniz, ne var ki hafta sonları hepsi hızla satılmış oluyor.

Demiryoluyla Avrupa: Tam Kapsamlı Rehber şu anda 16. baskısında.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU