The Walking Dead senaristleri ana karakterin kaderini üçüncü sezonda neden değiştirdi?

*Spoiler içerir – bizden uyarması*

The Walking Dead’in önemli karakterlerinden Andrea’nın kaderi, hem dizinin uyarlandığı çizgi romandan hem de senaristlerin bu karakter için ilk planlarından çok farklı sonlandı.

Laurie Holden’ın canlandırdığı Andrea, Rick’in grubunun önemli bir üyesiydi. Üçüncü sezonda olay örgüsü ağırlıklı olarak Andrea’nın etrafında kurulmuştu.

Romantik bir ilişki yaşadığı Vali’yle ters düşmesi Andrea’nın sonunu getirmişti. Vali, Andrea’yı ceza olarak bir zombiyle birlikte işkence odasına kitlemiş, zombi tarafından ısırılan Andrea kendini öldürmüştü.

andrea -2.jpg
Dizide karaktere oyuncu Laurie Holden hayat verdi (AMC)

 

Dizinin üçüncü sezonunda Andrea’nın yaşadıkları çizgi romandaki olay örgüsünden çok farklıydı. The Walking Dead çizgi romanında Andrea, Vali’yle savaştan sağ çıkmış ve ilerleyen dönemlerdeki maceralarda büyük rol oynamıştı. Tüm bu süreç boyunca Rick’in en güvenilir müttefiklerinden biri olmuş, ikili romantik bir ilişki de yaşamıştı.

Andrea’nın hikayesi çizgi romanın 168. sayısında, Whispererlar’la savaş sona erdikten kısa süre sonra bir zombi tarafından ısırılmasıyla nihayete ermişti. 

Görüldüğü üzere Andrea’nın ölümü dizide, çizgi romandakinden çok daha önce geldi. Bu sebeple karakterin dizideki ölümü büyük bir sürpriz olmuştu.

Screen Rant'ta yer alan habere göre aslında dizi senaristleri Andrea karakteri için çizgi romandakine benzer bir olay örgüsü planlamıştı. Karakteri canlandıran Laurie Holden da verdiği röportajlarda diziyle 8 yıllık bir anlaşması olduğunu söylüyor, Andrea’nın üçüncü sezonda öleceğini öğrendiğinde büyük şok geçirdiğini anlatıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Walking Dead’in yaratıcısı Robert Kirkman’a göre bu, senaristlerin kolay verdiği bir karar olmadı. Bu son, senarist odasında dizinin eski yapımcısı Glen Mazzara tarafından önerilmiş ve büyük bir tartışmaya neden olmuştu.

Kirman, Andrea’nın erken ölümünün üçüncü sezondaki Woodbury hikayesindeki sürprizlerle uyumlu olduğunu, diğer karakterler için tetikleyici bir unsur olduğunu vurguladı.

Kirkman bunun dizi için doğru adım olduğunu hissettiğini, Andrea’nın ölümüyle Vali’nin 4. sezonda daha kötü bir düşman olmasının ve grubun lideri Rick’in senaristlerin onu yöneltmek istediği yöne gitmesinin yolunun açıldığını söyledi.

Rick ve Michonne arasındaki romantik ilişkinin başlamasında da karakterin ölümünün payı vardı.

Ama Andrea’nın ölümünün kuşkusuz Rick açısından çok önemli bir amacı vardı. Rick o sırada kötü bir durumdaydı ve bu yüzden liderliği de tehlikedeydi. Ancak karakterin ölümü Rick’in ipleri tekrar eline almasına zemin hazırlamıştı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU