Avukatların yürüyüşü hava koşullarına rağmen sürüyor: Adalet bulaştıracağız

Avukatların birden fazla baro kurulmasına karşı başlattığı yürüyüş hava koşullarına rağmen sürüyor. İstanbul Barosu'nun yaptığı paylaşımda ise 'Ankara'ya vardığımızda maskelerimizi indirip adalet bulaştıracağız' denildi

Birden fazla baro kurulması, seçim sisteminin değiştirilmesi, avukatlara ilişkin kanunun 76. ve 95. maddelerindeki hak ve yetkilerinin sınırlandırılmasına yönelik yapılmak istenen düzenlemeye karşı Türkiye'nin dört bir yanından baroların başlattığı "Ankara'ya yürüyüş" bugün de sürüyor.

Avukatlar ve yürüyüşü destekleyen çok sayıda kişi sosyal medyada #SavunmaYürüyor etiketinde paylaşımda bulundu.

"Var bir hayalimiz..."

İstanbul Barosu'nun sosyal medya hesabından "Yürüyoruz derken, 'kelimenin tam anlamıyla' Ankara'ya yürüyoruz. Yüreğimizin götürdüğü yere yürüyoruz. Bu ülkenin dört bir yanından Ankara'ya vardığımızda maskelerimizi indirip adalet bulaştıracağız. Var bi' hayalimiz. :)" şeklinde paylaşım yapıldı.
 


Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan "Yürüyüşümüzün Antalya ve Burdur etabını, Burdur Barosu Başkanımız Av. Ramazan Gedik'le birlikte tamamladık. Ardından Burdur Belediyesi Başkanı Ali Orkun Ercengiz'le birlikte yorgunluk çayı içtik. Sayın Başkana nazik daveti ve desteği için çok teşekkür ederiz" dedi.
 


Avukat Kemal Aytaç, yaptığı paylaşımda "Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir adalet ve insanlık için yürüyor" dedi.

 



Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU