Polis şiddeti kamerada: Siyahi şüphelinin üzerine Amerikan güreşçisi gibi uçarak ayak bileğini kırdı

Mağdurun avukatı, polis memurunun ortada sebep yokken gerçekleştirdiği saldırıda "güç gösterisi yaptığını" söyledi

Atlanta Polis Teşkilatı (APD), geçen yıl nisan ayında gerçekleşen bir tutuklama sırasında polis memurlarının siyahi bir adamın ayak bileğini kırıp bu kişiyi o şekilde yürümeye zorladıkları ve bu esnada güldükleri vücut kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından yeni eleştirilerle karşı karşıya.

Yeni vaka, APD Polis Şefi Ericka Shields'ın ırkçılık ve polis şiddetine karşı ülke genelinde devam eden protestolar sırasında Rayshard Brooks adlı başka bir siyahinin polis tarafından vurulmasını takiben istifa etmesinden birkaç gün sonra ortaya çıktı.

Polis kamerasına yansıyan endişe verici görüntülerde, geçen yıl nisan ayında yaşanan hadisede birkaç polis memurunun bir trafik kuralını ihlal ettiği iddiasıyla mağdur Tyler Griffin'e "Çık şu lanet arabadan!" dediği duyuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Griffin polisin taleplerine itaat etmiş olsa da tişörtünü sıkıca tutan bir polis memurunun kolunu ittikten sonra yere seriliyor ve kemikleri kırılıyor.

Vücut kamerası görüntüleri Griffin'in avukatları Jeb Butler ve Matt Kahn'ın Atlanta Polis Teşkilatı'na ve olaya karışan iki polise karşı dava açmasının ardından pazartesi günü yayımlandı.

Butler, haksız yere yapılan saldırıda Griffin'e doğru hızla koşup bu kişinin ayak bileğini kıran Atlantalı polis memuru için “WWE'de (Amerikan güreşi olarak bilinen Dünya Güreş Eğlencesi -ed.n.) gibi davranması değil, insanları koruması ve görevini yapması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Resmi evraklarda adının Donald Vickers olduğu anlaşılan memur, görüntülerde siyahi adama gülerken ve “Bir polis memurunu ittikten sonra hayli sert düştüğün için gülüyoruz" derken görülüyor.

Yerde acı içinde kıvranan Griffin çığlık atarken, Vickers ise sözlerine “Bunu komik buldum adamım” diye devam ediyor.

Ayağa kalkıp yürümesi istendikten sonra Griffin, "Acıyor! Acıyor!" diye bağırırken, Atlanta polisleriyse gülmeye devam ediyor.

Dava dosyasına göre Vickers'ın mağdura “Şu anda küçük bir kız çocuğu gibisin” dediği de iddia ediliyor.
 


Griffin'in avukatları pazartesi günü yaptıkları açıklamada ayrıca, müvekkillerinin maruz kaldığı yaralanmanın ardından metal bir plaka ve 10 adet pim takılmasını gerektiren acil cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

"O kişi, güç gösterisinde bulunan bir polis memuruydu" diyen avukat Butler, söz konusu memurun "arkadaşlarının da daha sonra bu durumun üzerini örtmeye çalıştığını" söyledi.

Griffin ise "Memurlarla işbirliği yaparsanız her şeyin yoluna gireceğine inanarak büyüdüm. Hala çoğu polis memurunun iyi insanlar olduğunu düşünüyorum. Ama bana yapılan şey kabul edilemez ve bu hikayenin anlatılması gerekiyor” diye konuştu.

APD'nin davanın ardından Vickers'ı ve Matthew Abad adlı diğer memuru kovma ya da görevden uzaklaştırma konusunda bir adım atıp atmadığı bilinmiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU