Tesettürlü model Halima Aden ilk başörtüsü koleksiyonunu İstanbul’da tanıtacak

Kariyerine “moda tasarımcılığı”nı da ekleyen Aden, kreasyonunu İstanbul Muhafazakar Moda Haftası’nda sergileyecek

Sarah Young - The Independent

Halima Aden’in başörtüsü kreasyonu, İstanbul Muhafazakar Moda Haftası’nda görücüye çıkacak.

Somali asıllı ABD’li model, 2016’da başörtüsü ve tesettür mayosu giydiği ABD’deki Miss Minnesota güzellik yarışmasını kazanarak dikkatleri üzerine çekti.

Bu tarihten sonra Max Mara, Alberta Ferretti ve Kanye West's Yeezy gibi önemli markalar için podyuma çıkan Aden, 2018’de İngiliz Vouge dergisinin 102 yıllık tarihinde kapağı süsleyen ilk tesettürlü model oldu.

Kariyerine bir de “moda tasarımcılığı”nı ekleyen 21 yaşındaki Aden, bugünlerde 27 parçadan oluşan koleksiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor.

 



 

İstanbul Muhafazakar Moda Haftası için Türk muhafazakar giyim markası Modanisa ile anlaşan Aden, 20-21 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikte tasarımlarını katılımcıların beğenisine sunacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koleksiyonla ilgili ayrıntılar henüz bilinmese de Aden’in yaptığı son açıklama, hayranlarına neyle karşılaşacaklarına dair bir fikir sunuyor.

Aden, Paper dergisine yaptığı açıklamada, muhafazakar modayla ilgilenen kadınlara bazı ipuçları verirken, bunlardan birinin “nude tonlar” kullanmak olduğunu söyledi.

Öte yandan kişisel tarzıyla ünlenen modelin Instagram hesabında, kırmızı, mavi, fuşya pembesi ve leopar gibi canlı ve parlak renkler de göze çarpıyor.

 

 

Aden, son olarak New York Moda Haftası’nda giydiği neon çizgili takım elbise ve parlak başörtüsüyle gündeme gelmişti.

 

 

Dergiye yaptığı açıklamada moda piyasasındaki başarısının gelecek kuşaklara cesaret vermesini umduğunu belirten Aden, konuyla ilgili şöyle konuştu:

Kadınları kendi başarı hikayelerini yaratmaları için teşvik etmek istiyorum. Tesettürlü kadınları Met Gala’da ya da başrollerde görmek istiyorum. Orada bir yerlerde çok fazla ‘ilk kadın’ var. Büyük hayaller kurmalarını sağlamak için ne yapabilirim?”

 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU