Emekli Koramiral Kıyat özür diledi, Cumhurbaşkanı Erdoğan affetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıyat hakkında, kendisini Kenan Evren'e benzettiği gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Taraflar, Kıyat'ın özrü üzerine uzlaştı

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında, Kenan Evren benzetmesi yapan emekli Koramiral Atilla Kıyat özür diledi. Özür üzerine Erdoğan, Kıyat'ı affetti. 

Kıyat, özrünü yazılı olarak beyan etti. Bunun üzerine Erdoğan uzlaşma şartlarını kabul etti ve şikayetinden vazgeçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yıl Faruk Çelik'in ortaya attığı "Baraj yüzde 40'a düşürülsün" önerisi üzerine Twitter hesabından paylaşımda bulunan Kıyat, "Seçim barajını yüzde 10'a çıkaran Kenan Evren'le, bugün seçilme barajını yüzde 40'a düşürmeye kalkan kişi arasında hiçbir fark yoktur. Sonları da benzeyebilir" demişti. 

Kıyat'ın ifadeleri üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarından Hüseyin Aydın suç duyurusunda bulunmuş ve dilekçesinde "Şüpheli gerçek dışı bir varsayım üzerinden Cumhurbaşkanımıza son biçmeye çalışmakta, bir darbecinin akıbetiyle tehdit etmektedir." ifadelerine yer vermişti.

Erdoğan'ın avukatı: Özür dilenirse uzlaşılabilir

Soruşturma başlatan savcılık, soruşturma evrakını Uzlaştırma Bürosu'na gönderdi. Uzlaştırma Bürosu taraflara uzlaşma konusundaki görüşlerini sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Aydın, Kıyat’ın yazılı özür beyan etmesini durumunda uzlaşma sağlanabileceğini bildirdi.

Yazılı özür gönderdi

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Atilla Kıyat uzlaşmak istediğini belirterek, yazılı özür metni gönderdi. Kıyat özür metninde, "Yaptığım paylaşımın hedefi Sayın Cumhurbaşkanımız değildir. 43 yıl taşıdığım üniformam ve yarım asra yakın devlet terbiyemle Sayın Cumhurbaşkanımızı tehdit gibi bir amacım söz konusu olamaz. Bu şekilde anlaşılmasına sebebiyet veren açıklamam nedeniyle sayın cumhurbaşkanımızdan özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Özür metni Cumhurbaşkanı tarafından yetkilendirilen Avukatı Aydın tarafından kabul edildi. Aydın, herhangi bir tazminat taleplerinin bulunmadığını da bildirdi. Böylece soruşturma dosyası uzlaşma ile sonuçlandı.

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU