The Walking Dead senaristleri dizideki önemli bir karakteri öldürmekten vazgeçmiş

3. sezonda T-Dog öldürülmeden önce aslında Carol’ın ölmesi gündemdeymiş ama senaristler önemli bir gerekçeyle bu kararı değiştirmiş

Carol dizide ilk sezondan bu yana yer alan iki karakterden biri (AMC)

The Walking Dead’in 3. sezonunda Carol Peletier neredeyse Theodore Douglas, namı diğer “T-Dog” yerine öldürülecekti. 

Melissa McBride, AMC’nin popüler dizisi 2010’da yayımlanmaya başladığından bu yana yapımda Carol’ı canlandırdı.

Hatta karakter Daryl Dixon (Norman Reedus) dışında dizide sürekli olarak yer almış tek karakter. An itibarıyla bu iki karakter dışında dizinin birinci sezonundan kalan karakter bulunmuyor.

Carol ve diğer birçok The Walking Dead karakterlerinin aksine T-Dog (IronE Singleton) çizgi romanda yer alan bir karakter değildi.

Karakteri yapımın ilk program direktörü Frank Darabont özel olarak dizi için yaratmıştı. İlk olarak birinci sezonda diziye dahil olan T-Dog ana kıyametzede grubunun ilk fertlerinden biriydi.

Karakter, Rick Grimes (Andrew Lincoln) ve Shane Walsh’un (Jon Bernthal) kontrolü ele almasıyla liderlik adına pek fazla şey söylemese de asla kavgadan kaçan biri olmadı.

Grup önce Hershel Greene’in (Scott Wilson) çiftliğine, sonra da terk edilmiş hapishaneye yerleşirken zombilerin icabına baktı ve grubun çıkarını gözetti.

carol.jpg
The Walking Dead senaristleri Carol yerine T-Dog'u öldürmeye karar verdi (AMC)

 

T-Dog’un uzun soluklu bir karakter olarak ciddi bir potansiyeli vardı ama bu durum The Walking Dead 3. sezonun ilk bölümlerinden birinde değişti.

“Killer Within” adlı bölümde bir zombi sürüsü hapishane bahçesine girmişti. Kıyametzedeler ikiye bölünmüş ama T-Dog Carol’la birlikte kapıları korumaya çalışmıştı. Zombilerden biri onu ısırmış, karakter de ikilinin mermisi bittiğinde arkadaşının güvenli şekilde uzaklaşabilmesi için kendini feda etmişti.

Screen Rant'ta yer alan habere göre T-Dog bu sahnede öldürülmeden önce öldürülecek olanın Carol olduğuna dair söylentiler dolaşıyordu.

Zira senaristler karakterle ne yapacakları konusunda kararsızdı. Scott Gimple ve Greg Nicotero, Carol’ı öldürme konusunda karşıt fikirlere sahipti ve geleceği için kavgaya tutuştular. Bu sayede karakter yaşadı.

The Walking Dead, Carol’ın aile içi şiddetten sonraki hikayesini göstermek istedi

Hayranların bir kısmının T-Dog karakterinin geliştirmeye kapalı olduğunu düşündüğü bilinmeyen bir şey değil.

Karakterin kişisel geçmişi bilinmiyordu ve çoğunlukla yardımcı karakter rolünü üstlenmeye itiliyordu. Öte yandan Carol’ın aile içi şiddet içeren bir geçmişi vardı ve The Walking Dead’deki olaylar esnasında küçük kızını kaybetmişti.

Senaristler Carol’ın hikayesi konusunda hapishane olay örgüsü sırasında takılsa da karakteri götürebilecekleri çok sayıda yön vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi aile içi şiddet yaşamış bir karakterin bir kahramana dönüşümünü merceğe alan bir hikayeye yer vermek istiyordu.

Carol’ın gerçekte ne kadar güçlü olduğunu anlaması uzun zaman aldı. Yine de hayata tutundu, Lizzie’nin (Brighton Sharbino) kaybının etrafındaki trajediyle yüzleşmeyi sürdürdü. Ayrıca Tobin (Jason Douglas) ve Ezekiel’la (Khary Payton) olan beraberliklerinde romantik ilişkilerin getirdiği sorunlarla da karşı karşıya kaldı.

Bu T-Dog’un anlamlı bir hikayesinin olması ve karakterin hayatta kalmasının bir yolu olmadığı anlamına gelmiyor. Öte yandan geriye bakınca dizide Carol’ın gelişimi için daha fazla imkan vardı.

Karakter dizideki en dişli karakterlerden birine dönüşmekle kalmadı aynı zamanda başından bu yana dizide kalan çok az sayıdaki figürden biri oldu.

Negan’la birlikte Alpha’yı öldürmek için yaptığı planla Carol izleyenleri şaşırtmayı sürdürüyor. Hala duygusal olarak acı da çekse belli ki karakter asla dövüşmeden teslim olmayacak. 

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU