Netflix’ten siyahi içerik sahipleri ve işletmelere 5 milyon dolarlık destek

Bağışlar siyahi sinemasını destekleyen yardım kuruluşlarına ve gençlik programlarına aktarılacak

Netflix geçen hafta da "Siyahilerin Hayatı Önemlidir" koleksiyonunu yayımlamıştı (Reuters)

Siyahilerin Hayatı Önemlidir protestoları dünya genelinde devam ederken Netflix de siyahi içerik sahiplerine, gençlik programlarına ve siyahi işletmelere 5 milyon dolar (yaklaşık 34 milyon TL) bağışta bulunmaya karar verdi.

Netflix CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Reed Hastings pazartesi günü (15 Haziran) dijital yayın platformunun siyahi yetenekleri yetiştirmek için 3 milyon dolarlık (yaklaşık 20 milyon TL) bir ön bağışta bulunacağını, bu bağışı toplamda 5 milyon doları bulacak başka bağışların takip edeceğini açıkladı.

Hastings, "Irkçılık ve adaletsizlikle anlamlı şekilde mücadele etmek siyahi toplum için uzun vadeli fırsatlar yaratmak demektir" dedi.

Hastings, Ava DuVernay'ın Central Park Beşlisi'ni anlatan ödüllü dizisine atıfta bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim ana rolümüz When They See Us gibi önemli içerikleri finanse etmemiz ve üyelerimizin izlemesidir.

Buna ek olarak bugün, kendini siyahi içerik sahipleri, siyahi gençler ve siyahi işletmeler için doğrudan fırsatlar yaratmaya adamış, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 5 milyon dolar bağışlamayı taahhüt ediyoruz.

1,5 milyon dolar (yaklaşık 10 milyon TL) Ghetto Film Okulu, Film Independent'a bağlı Project Involve, Firelight Media ve Black Public Media gibi yaratıcı projeler arasında paylaşılacak. Black Girls Code, Posse Vakfı ve Know Your Rights Camp (Haklarınızı Bilin Kampı) gibi gençlik programlarıysa 1 milyon dolarlık (yaklaşık 7 milyon TL) bağıştan pay alacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikalı futbol yıldızı ve aktivist Colin Kaepernick tarafından kurulan Haklarınızı Bilin Kampı, "Eğitim,öz-güçlendirme, kitlesel seferberlik ve gelecek neslin değişim getirecek yeni liderlerini geliştirecek yeni sistemler yaratarak siyahi topluluklar ve diğer koyu tenli toplulukları" güçlendirmeyi amaçlıyor.

Geçen hafta Netflix siyahi içerik sahiplerinin en iyi filmlerini, dizilerini ve stand-up gösterilerini içeren özel bir "Siyahilerin Hayatı Önemlidir" koleksiyonu düzenlediğini duyurmuştu.

Dijital yayın platformunun resmi Twitter hesabında da şu ifadeler yer aldı:

'Siyahilerin Hayatı Önemlidir' dediğimizde 'Siyahilerin hikaye anlatıcılığı önemlidir' de diyoruz.

Gerçek, sistemik bir değişime bağlılığımızın zaman alacağının farkında olarak siyahi deneyime dair güçlü ve karmaşık anlatıları vurgulayarak işe başlıyoruz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU