Bekçilere ‘geliştirme eğitimi’ verilmeye başlandı…İnsan hakları, davranış ilkeleri ve iletişim konularında bilgilendirilecekler

81 ilde yürütülen eğitim faaliyetinden toplam 28 bin 265 çarşı ve mahalle bekçisi yararlanıyor

Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Akademisi Başkanlığı koordinesinde, 81 ilde görev yapan çarşı ve mahalle bekçisine ‘geliştirme eğitimi’ verilmeye başlandı.

Toplam 28 bin 265 çarşı ve mahalle bekçisinin katılacağı, geliştirme eğitimi programı teorik ve pratik olarak uygulanıyor.

Hangi eğitimler veriliyor?

Program kapsamında bekçilere, "durdurma ve kimlik sorma", "yakalama ve muhafaza altına alma", "zor kullanma", "silah kullanma", "suça el koyma", "disiplin mevzuatı", "örnek olayların incelenmesi", "insan hakları", "davranış ilkeleri", "etkili iletişim" ve "iletişim teknikleri" gibi konularda bilgiler aktarılıyor.

Toplam 21 saatlik eğitimlerin yaklaşık 3 aylık periyotlarla yenileneceği belirtildi.

İlk bölümü teorik konulardan oluşan program kapsamında Ankara ve İstanbul'da İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı eğitim şubelerince düzenlenen eğitimler, AA kameraları tarafından kaydedildi.

Faaliyette, uzman personelden ders konuları halkında detaylı ve uygulamalı bilgiler alan bekçi adaylarının, koronavirüs tedbirleri kapsamında salon ve dersliklerde sosyal mesafe kurularına uyarak eğitimleri takip ettikleri görüldü.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU