Arjantin'de normalleşmeye ayrımcılık tepkisi: Bir papaz kilisesini bara çevirdi

Papaz, mağaza ve marketler açılırken kiliselerin kapalı tutulmasını protesto etmek amacıyla başka etkinlikler düzenlemeyi de planlıyor

Papaz Cattaneo başka eylemler de düzenleyeceğini söyledi (Twitter/@Picchio_Fede)

Arjantin’de, koronavirüs tecridinin hafifletilmesiyle farklı faaliyet alanları yavaş yavaş yeniden açılırken bir evanjelik kilisesi dini hizmetlere yönelik önlemlerin devam etmesi nedeniyle protesto amaçlı kiliseyi bar olarak açtı.

The Guardian'ın haberine göre kilisenin içine bar masaları yerleştirildi ve dini hizmetlere de izin verilmesi çağrısı kapsamında, gerçekleştirilen uygulamaları alaya alan eylemde papazlar garson gibi giyinerek tepsilerinde incil taşıdı.

Garson gibi giyinmiş papaz Daniel Cattaneo, Arjantin’in merkezi bölgelerinden Santa Fe’nin San Lorenzo şehrindeki evanjelik kilisesini “ibadet barı” olarak açtığını söyledi. Cattaneo, “Bugün bu şekilde giyinerek buradayız, tepsi taşıyoruz çünkü Tanrı’nın kelamına hizmet edebilmek için bu tek yol gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Çarşamba gerçekleştirilen eyleme dair yerel medyaya konuşan Cattaneo, “İnancımızı yerine getirmek için anayasal hakkımızı kullanmak istiyoruz” dedi.

Barlar açılabiliyor, mağazalar açılabiliyor, neden bize karşı ayrımcılık yapılıyor?

Koronavirüs, ülkenin başkenti Buenos Aires’te hızla yayılmaya devam etse de, şehrin çevresindeki bölgeler ve ülkenin geri kalanının nispeten koronavirüs açısından rahat göründüğü belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cattaneo’nun kilisesinin bulunduğu Santa Fe bölgesinin virüsün kontrol altına alınması ve hayatın normale dönmesi konusunda özellikle başarılı olduğu belirtiliyor. Öte yandan kiliselerin hala en fazla 10 kişi almasına izin veriliyor.

Pazartesi’den itibaren Santa Fe’de barların ve restoranların sabah 7’de açılıp akşam 11’de kapanmasına izin verilmeye başlandı. İşletmelerin kapasitelerinin yüzde 30’unu doldurmasına izin veriliyor ve tüm müşterilerin kaydının tutulması isteniyor.

Cattaneo, başka alternatif eylemler de düzenleyeceğini belirtti. Pazar günü kilisenin yanında katılımcıların arabalarının içinden dahil olacağı bir ibadet planlanıyor.

Santa Fe gazetecilerinden Pablo Gato Gavira, Cuma Twitter’da yaptığı paylaşımda, “İnananlar mezarlığın yanındaki alanda saat üçte papazı dinlemek için arabalarıyla bir araya gelecek” dedi.

 

 

Ülkede, Cuma günü bin 391 yeni vakaya tanı kondu ve tamamına yakınının Buenos Aires’te tespit edildiği belirtildi. Arjantin’de şu ana kadar 28 bin 764 vaka ve 785 Kovid-19’la ilişkili ölüm saptandı. 

 

The Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU