Londra'da polise sokak ortasında "mide bulandırıcı" saldırı

Polis Federasyonu Başkanı, saldırı görüntülerinin "gerçekten mide kaldırıcı" ve izlemesi "korkunç" olduğunu söyledi


10 Haziran 2020'de Londra Hackney'de iki polis memurunun saldırıya uğramasına ilişkin video kaydından bir kare (Twitter/screengrab/Antifa Public Watch-APW)

Birleşik Krallık İçişleri Bakanı ve polis şefleri, saldırı mağduru görünümündeki birine yardım için duran polis memurlarına yapılan "mide bulandırıcı ve utanç verici" saldırıyı kınadı.

Sosyal medyadaki video görüntülerinde, üniformalı bir memurun bir adam tarafından yere yatırıldığı, diğer birkaç kişininse ikilinin etrafını çevirdiği (görünüşe göre içlerinden biri de beyzbol sopası savuruyordu), küfür ederek telefonla görüntü aldığı ve birinin de saldırı sırasında selfie çektiği görülüyor.

Kaldırımda yatan memuru hedef alan tekmelerin görüldüğü kayda göre, memurun geri çekilmeleri için gruba bağıran kadın meslektaşı da itiliyor.

Scotland Yard'ın açıklamasına göre Londra'nın doğusundaki Hackney Frampton Park Yolunda Çarşamba günü 15.30 civarında gerçekleşen hadisede iki memur da hafif şekilde yaralandı.

Metropolitan Polis sözcüsü, 20 ve 38 yaşında iki adamın polise saldırı şüphesiyle gözaltına alındığı belirtti. Şüpheliler Londra'nın doğusundaki bir polis karakolunda gözaltında tutuluyor.

Sözcü, saldırıya uğradıklarını söyleyen ve şüphelileri işaret eden bir yurttaşın, polis memurlarını durdurduğunu ekledi.

İçişleri Bakanı Priti Patel, hadiseyi "mide bulandırıcı, şok edici ve utanç verici" diye niteleyerek kınadı.

Bakan Patel, paylaştığı bir tweet'te, "Kalbim, bu iğrenç şiddet saldırısına maruz kalan bu seçkin @metpoliceuk memurlarıyla birlikte" dedi.

 


Hadiseyi Bakan Patel'le gündeme getirdiğini söyleyen İngiltere ve Galler Polis Federasyonu Başkanı John Apter, saldırı videosunu "gerçekten mide kaldırıcı" ve "izlemesi korkunç" olarak nitelendirdi.

BBC Radyo 4'ün Today programına konuşan Apter, "Konuyu kamuoyu gündemine böylesine taşımamın sebebi, kuşkusuz bu memurların ciddi risk altında olması, gösterdikleri cesaret ve hissettikleri korku oldu" dedi.

Apter şöyle devam etti:

Videoya kaydedilen şeyler hakkındaki duygularım karışık... Kendi risklerimizi yönetmek zorunda olduğumuzu kabul ediyorum ama insanların başı dertteyken bir yurttaş olarak öne çıkmamız gerektiğini düşünüyorum.

Meslektaşlarım iyi insanlardır. Doğru şekilde halledemediğimiz durumlar olacağını kabul ediyorum ama çoğunluğu zor bir işi yapmaya çalışan iyi insanlardır.

Düşük rütbeli polis memurlarını temsil eden Metropolitan Polis Federasyonu, görünüşe göre memurlara yönelik saldırıların arttığını belirterek, "Bu durum @metpoliceuk 'in karşılaştığı tehlikeleri ve Londralıları güvende tutmak için istisnasız her gün sergilediği cesareti tüm çıplaklığıyla  bir kez daha gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Ken Marsh da şunları söyledi:

Biz toplumun kum torbası değiliz. Ailelerimiz var, her vardiya sonrası eve gitmek istiyoruz. Ama tehlikeler açık. Ve görünüşe göre tırmanıyor.

Başkomiser Martin Roltson ise şunları ekledi:

Birinin cep telefonuyla kaydettiği bu hadise gerçekten şok edici.

Memurlarım, kendilerinden yardım talep eden ve saldırıya uğradığını söyleyen bir yurttaşa yardıma gitmişti. Sonrasında olanlarsa, memurlarımızın görevlerini yerine getirirken aldığı risklere dair hatırlatıcı niteliği taşıyor.

Daha ciddi yaralanmamış olmaları bir şans. Sokaklarımızda bu derece bir şiddete yer yok.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han ise, "utanç verici saldırıyı bütünüyle kınadığını" belirterek, "Polisimize yapılan saldırılara müsamaha gösterilmeyecek" diye ekledi.

Bu iğrenç saldırının faillerinin kanunun tüm gücünü hissetmesini sağlamak için bilgi sahibi herkesi öne çıkmaya davet ediyorum.

PA'dan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU