LeBron James, ABD'deki siyah vatandaşları sandığa çağırdı: Bir şeyleri değiştirme zamanı

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolara desteğini sürdüren LeBron James, aralarında ünlü isimlerin de olduğu "Bir Oydan Daha Fazlası" kampanyasıyla ülkede yaşayan siyah insanları "değişim" mottosuyla sandığa davet etti

LeBron James / Fotoğraf: Reuters

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Los Angeles Lakers'ın all-star oyuncusu LeBron James, bir polisin siyah George Floyd'u öldürmesinin ardından düzenlenen protestolara desteğini sürdürürken, "More Than a Vote (Bir Oydan Daha Fazlası)" kampanyasıyla yeni bir adım attı.

LeBron James, ABD’deki siyahları oy kullanmaya teşvik etmek adına bir inisiyatif başlattı. NBA yıldızı James, basketbolcular Trae Young, Skylar Diggins-Smith ve Jalen Rose, komedyen Kevin Hart ve iş insanı Maverick Carter'ın da aralarında olduğu ünlü siyah isimlerle ile bir araya gelerek halkı bilinçlendirmeyi ve onların sosyal medyadaki etkilerini kullanarak  oy vermenin önemini anlatmayı hedefliyor. 

 

Trae Young Instagram.JPG
Trae Young, Instagram hesabından kampanyaya destek veren Omar Wilkes'in paylaşımını alıntıladı

 

Konuyla ilgili New York Times’a konuşan LeBron James, şu ifadeleri kullandı: 

Tüm bu olaylar nedeniyle insanlar sonunda bizi dinlemeye başlıyor. Nihayet kapıdan adım attığımızı düşünüyoruz. Kulakların bize çevrildiğini ve dikkat çektiğimizi hissediyoruz ve bu, bizim için bir şeyleri değiştirme zamanı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dışarıdan müdahale" iddiaları etkili oldu

ABD’de Donald Trump'ın seçilmesinin ardından seçimlerle ilgili “dışarıdan müdahale ediliyor” iddiaları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) etkisinin oy kullananlar üzerinde baskı oluşturduğu düşünülürken, Reuters'a konuşan LeBron James’in yakın çevresinden bir kişi, "Bu baskıya karşı olarak aktif bir mücadele verilecek. Bu sporcular, bu isimler, toplulukları içinde en güvenilen isimler” açıklamasında bulundu.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU