Tecridin ardından ekonomiyi canlandırmak isteyen Belçika tüm yurttaşlara 10 ücretsiz tren bileti verecek

Ekonomiyi canlandırmak için bakanların son teklifi bu oldu

Brüksel'deki merkezi tren istasyonu (Pixabay)

Belçika hükümeti, koronavirüs tecridinden çıkan ülke ekonomisini canlandırmak için demiryollarında geçerli ücretsiz biletler dağıtacak.

AB üyesi ülkenin tüm sakinleri, demiryollarındaki herhangi bir mesafede 10 ücretsiz seyahat hakkına sahip olarak.

Bakanların hafta sonu kabul ettiği ücretsiz bilet uygulaması, ekonomik faaliyeti teşvik amacıyla alınan, sosyal güvenlik ödemelerinde artış ve KDV'de kesinti gibi bir dizi önlemin parçası.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halkı hafta sonu seyahat etmeye ve zayıf düşmüş turizm sektöründe para harcamaya teşvik etme amacı taşıyan 10 yolculuk, 1 Temmuz-31 Aralık 2020 arasında geçerli olacak.

Öte yandan bu hamle, ülkenin kamu demiryolu şirketi SNCB'nin karar konusunda kendisine danışılmadığını söylemesi üzerine tartışmalara neden oldu.

SNCB patronu Sophie Dutordoir, hükümetin yaklaşımından yakınmak ve aşırı kalabalıklaşma olasılığına karşı uyarmak için Pazar günü meseleyi sosyal medyaya taşıdı.

Dutordoir, Twitter'da yazdığı mesajda, "Herhangi bir şekilde danışılmayan dünkü kararın alınma şekli ciddi soruları akla getiriyor" dedi.

Bu nedenle SNCB, trenlerin ve platformların aşırı kalabalıklaşması riskini önlemek için acil müşavere ve gerekli tüm yardımların karşılanmasını talep ediyor.

Eğer demiryolunda geçerli tüm biletler kullanılırsa, bu karar 96 milyon civarında ekstra tren seyahatine yol açacak.

Ülkenin federal adalet bakanı Koen Geens şunları söyledi:

Amaç, iç turizme eski seyrini tekrar kazandırmaktı çünkü trenler ciddi ölçüde az kullanılıyor. Umarım her şey yolunda gider ve güvenliğin garantiye alınmasını sağlayabiliriz.

Geens ayrıca SNCB'ye danışılmadığı için özür diledi ve Dutordior'le temasa geçilmiş olması gerektiğini söyledi.

Belçika, kalan tecrit önlemlerinin çoğunu Pazartesi günü kaldırarak bazı sosyal mesafe önlemleriyle birlikte barları ve restoranları yeniden açtı.

Ülke 18 Mart'ta tamamen tecrit altına alınmıştı. Önlemler virüsle mücadelede nispeten başarılı olmuş gibi görünüyor. Ülke 11 Mayıs'tan bu yana ilave ölüm sayısı kaydetmedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU