“Yeni normalde” çocukların internet güvenliğini sağlamanın 5 yolu

Tecrit günlerinde çocukların internette çok daha fazla vakit geçirir hale gelmesi ebeveynlerin dikkat etmesi gereken bir konu olarak öne çıkıyor

Uzmanlar, çocuklar internetle meşgulken ebeveynlerin de sürece dahil olmasını öneriyor (Unsplash)

Yeni normale uyum sağlamak, olağan internet rutininde büyük bir değişim anlamına geliyor. Çocukların eğitiminin neredeyse tamamen online yapılması ve fiziksel oyun buluşmalarının yerini sanal buluşmaların almasıyla birlikte, aileler zamanlarının büyük bölümünü artık mobil cihazlarında geçiriyor.

Diğer yandan meşgul ebeveynler, özellikle kendi işleriyle boğuşurken, çocuklarının online etkinliklerini izlemenin her geçen gün daha da zorlaştığını fark ediyor. Hal böyleyken, tecrit esnasında çocuklar zamanlarının büyük bölümünü teknolojik cihazlarda geçirdikleri için güvenli internet daha önce hiç olmadığı kadar önemli bir hale geliyor.

Çocuklara özel oyun ve video platformu Azoomee’nin Kurucu Ortağı ve Operasyon Direktörü Estelle Lloyd, interneti çocuklar için keyifli ve güvenli bir yer haline getirmek için çalışan, kâr amacı gütmeyen kuruluş Childnet International’ın İcra Kurulu Başkan Vekili Kate Jones ile bir araya geldi. Lloyd, çocukların online güvenliğini korumanın en iyi yollarını ve ipuçlarını paylaştı.  

Buna göre güvenli internet için 5 ipucu şöyle:

1 - Onlarla konuşun: Düzenli olarak çocuklarınızla teknolojiyi nasıl kullandıkları hakkında konuşun. Çocuklarınıza kulak vermek, onları nasıl destekleyebileceğinize dair birçok iyi fikir verir.

2 - Çeşitliliği destekleyin: Çocuklarınızın sanal olarak görebilecekleri farklı kimlik türlerini reddetmeyin. Çeşitlilik ve kapsayıcılıkla ilgili tartışmalar başlatmak için bunları kullanın.

3 - İnternetin aileniz için faydalı olmasını sağlayın: Ebeveyn denetim programlarının nasıl etkinleştirileceğini ve kullanılacağını bilmek, çocuğunuzun uygunsuz içerikleri görmelerini önlemenize yardım edecektir.

4 - Sürece dahil olun: İnternette neler yaptıklarına göz atarak ya da etkileşimde bulunarak çocuklarınızla zaman geçirin. Çevrimiçi olmanın hem olumlu hem de olumsuz yanlarından bahsedin ve sınırlamalarla onları boğmak yerine yapabilecekleri güvenli tercihleri överek çocuklarınızı destekleyin.

5 - Yardım ve destek isteyin: Tüm soruların yanıtını bilmeniz gerekmiyor ancak çocuklarınıza yanıtı birlikte bulabileceğinizin güvencesini verebilirsiniz. İnternetin ailelerine faydalı olmasına çalışan diğer ebeveynlerle de bağlantı kurabilirsiniz.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU