Justin Trudeau iyi bir adam gibi görünse de son derece hesaplı ve sinir bozucu

Donald Trump'ın açıkça affedilemez son davranışına dair bir soruyu yanıtlamadan önce verdiği 20 saniyelik "dramatik duraksama" o kadar yapmacık, o kadar bariz ve o kadar uzundu ki ortada samimiyetten eser yoktu

Justin Trudeau, siyahi George Floyd'un Amerikan polisi tarafından öldürülmesine tepki için ülkesinde düzenlenen gösteriye katıldı (AP)

Kanadalı olan her şeye düşkün biri olarak diyeceğim şu ki günümüzün moda liberal devlet adamı ve seksi şahsiyeti Justin Trudeau aşırı derece hesaplı ve sinir bozucu biri olmasaydı kendisine bir parça daha zaman ayırabileceğimi söylemem gerekirdi.

Donald Trump'ın açıkça affedilemez son tavrına dair bir soruyu yanıtlamadan önce kendisine tanıdığı 20 saniyelik "dramatik duraksama" o kadar yapmacık, o kadar bariz ve o kadar uzundu ki ortada samimiyetten eser yoktu. Söz konusu meselenin geçen hafta küresel çapta önde gelen bir haber olmasını bir yana bırakın, politikacılar kendilerine yöneltilen hiçbir soruyu yanıtlamadan (ya da yanıtlamaktan kaçınmadan) önce 20 saniyelik boşluklara ihtiyaç duymaz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugünün Kanada Başbakanı, gençliğinde zengin bir veledin partisi için yüzünü siyaha boyamamış olsaydı biraz daha güvenilir olabilirdi de. Veya daha da gençken, çünkü bu olay üniversiteyi bitirdikten uzun zaman sonra vuku bulmuştu. Bu hadiseler üç kez ya da daha fazla yaşanmış olabilir, kendisi de hatırlayamıyor.

Bir keresinde Alaaddin gibi giyinmiş ve saçma bir şekilde ahbaplarına "Banana Boat Song"un (Jamaikalılara özgü geleneksel bir halk şarkısı -ed.n.) bir yorumunu sahnelemişti. Montreal Ozanı bu işi pek çok kez yaptı. Trudeau mükemmel bir eğitim almıştı ve ABD'nin güneydoğu eyaletlerindeki Klan ailelerinden biri tarafından yetiştirilmemişti.

Bunun çok uzağındaydı. Kendi gibi Liberal Partili olan babası Justin, ülkesinin epey karizmatik bir başbakanıydı. Trudeau'yu sonuçta kendisine hayatta bazı avantajlar kazandırma ihtimali bulunan ayrıcalıklı geçmişinden dolayı suçlayamam lakin sahip olduğu böylesine kusursuz bir ilerici mirasa bakıldığında sergilediği davranış en hafif tabirle daha da kafa karıştırıcı geliyor. İyi ki bugünlerde sahne makyajını temizledi, yoksa halkın önünde ağlama huyundan dolayı yüzündeki boyalar akabilirdi.
 


Trudeau o kadar da kötü biri değil ahbap. 2015'te 43 yaşındayken ülkenin başına geçtiğinde her açıdan göze çarpan biriydi. Ayrıca uluslararası zirve ortamlarına biraz cazibe katarak bu süreçte Kanada'nın profilini de yükseltti. Belki ilk başlarda biraz zayıf kaldı ama zinde tavırları bazen biraz yapmacık bile olsa yine de Trump, Erdoğan, Putin ve Modi'nin yanı sıra dünya sahnesindeki diğer otoriter korku figürlerini utandırıyor.

İklim değişikliği gibi büyük olaylarda doğru tarafta yer alıyor ve her şey göz önüne alındığında sınırın güneyindeki o hırçın kabadayıya karşı çıkarken gayet cesur davranıyor.

Kanada, ABD'nin de vaktiyle "olabileceği" gibi, dünyada iyilik için bir güç. Trudeau'nun malzemesi muhtemelen iyi ancak babası kadar büyük bir şovmen ve sandığı kadar harika bir tarzı yok.

 

 

https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Ahmet Yılmaz

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU