Billie Eilish: Eski sevgililerimin beni arzuladığını hiç hissetmedim

Şarkıcı, “Hiçbir zaman birileri tarafından fiziksel olarak arzulanmadığım hissi hayatımda büyük yer kaplıyor” dedi

Billie Eilish, yakın zamanda George Floyd'un ölümünün ardından, "Eğer tüm hayatlar önemliyse, siyahiler neden sadece siyahi oldukları için öldürülüyor?" diyerek gündeme gelmişti (Reuters)

Billie Eilish beden algısına dair konuştu ve eski erkek arkadaşlarının hiçbiri tarafından "hiçbir zaman" arzulandığını hissetmediğini açıkladı.

British GQ'ya konuşan 18 yaşındaki şarkıcı vücuduyla ilgili “büyük” sorunları olduğunu, buna kısmen eski sevgililerinin muamelelerinin neden olduğuna inandığını açıkladı.

Eilish, “Daha önce arzulandığımı hiç hissetmedim. Eski erkek arkadaşlarım hiçbir zaman bana arzulandığımı hissettirmedi. Hiçbiri. Ve hiçbir zaman birileri tarafından fiziksel olarak arzulanmadığım hissi hayatımda büyük yer kaplıyor” diye konuştu.

Müzisyen neden ağırlıklı olarak bol kıyafetler giydiğini anlatarak devam etti:

Dolayısıyla her zaman giyindiğim gibi giyiniyorum çünkü sizlerin, yani, herhangi birinin, hepinizin, bunu ya da kıyafetimin ölçüsünü yargıladığını düşünmek hoşuma gitmiyor. Ama bu bir gün uyanıp, daha önce yaptığım gibi askılı bir bluz giymeye karar vermeyeceğim anlamına gelmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Farklı bir şey giydiği zaman bunun nasıl hissettirdiği sorulduğunda Eilish, “Yani, bunu yaptığımda aniden göğüslerim Twitter'da gündem oluyor. Bu hoş bir şey, bu b** iyi görünüyor” diye yanıt verdi.

“Ölmek İçin Zaman Yok” (No Time to Die) şarkısını söyleyen müzisyen giyim tarzının toplumsal cinsiyete yönelik basmakalıp inanışlara uymadığını da ekledi.

Eilish dergiye, “Bazen erkek çocuğu gibi giyinirim. Bazen havalı bir genç kız gibi giyiniyorum” dedi.

Ve bazen yarattığım bu kişilik tarafından tuzağa düşürülmüş gibi hissediyorum çünkü bazen insanların beni bir kadın olarak görmediğini düşünüyorum.

Eilish bu yıl, ertelenen dünya turu kapsamında beden algısı hakkında yayımladığı videoya gönderme yaparak devam etti.

“Bad Guy” şarkısını seslendiren müzisyen klipte giydiklerine yönelik eleştirilere ve sosyal medyada vücudu hakkında yapılan olumsuz yorumlara değinmişti.

Videoda Eilish'in dramatik biçimde su altına batmadan önce sadece sutyenle kalana kadar birkaç kat kıyafet çıkardığı görülüyor.

Eilish GQ'ya, "O turne videosu tüm bunlarla ilgiliydi. Diyorum ki: bak, bu kıyafetlerin altında bir beden var ve onu göremiyorsun. Bu ayıp değil mi? Ama bedenim benim ve seninki de senin. Kendi bedenlerimiz, gerçekten bize ait olan tek gerçek şey adeta. Onu istediğimde, görebilirim ve gösterebilirim” diye konuştu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU