The Walking Dead yönetmeni: Sezon finalinin son iki dakikasında şaşkınlıktan ağzınız açık kalacak

Greg Nicotero, bölümün Daryl, Negan, Beta ve Carol’a odaklanacağını söyledi

The Walking Dead yönetmenlerinden Greg Nicotero, ertelenen 10. sezon finalinden yeni senaryo detaylarını açığa çıkardı ve hayranlara çok şaşıracakları sürpriz dolu bir bölüm sözü verdi.

The Walking Dead’in 10. sezon finalinin planlanan yayın tarihi 12 Nisan’dı ama küresel koronavirüs salgınının post prodüksiyon sürecini etkilemesiyle yayın ertelendi.

Hayranlar hevesle yeni yayın tarihinin açıklanmasını bekledi ama AMC henüz bir tarih açıklamadı. Dahası, dizinin yıldızlarından Jeffrey Dean Morgan’a göre çok sevilen zombi dizisinin 11. sezonunun yapımına ne zaman başlanacağı da bilinmiyor.

The-Walking-Dead-season-10.jpg
Dizinin yayımlanan son bölümü büyük bir çatışmayı işaret ediyordu (AMC)

 

The Walking Dead 10. sezon en son 5 Nisan’da “The Tower’da” kalmıştı. Bölümün kapanış anlarında Beta (Ryan Hurst) bir zombi sürüsünü bir dizi karakterin saklandığı terkedilmiş hastane kulesine yönlendiriyordu.

Kuledekilerin içinde Negan (Morgan), Judith (Cailey Fleming) ve Peder Gabriel (Seth Gilliam) da vardı. Büyük bir yüzleşmenin yolda olduğu apaçık ortada ki Daryl Dixon’ı canlandıran Norman Reedus bunun Game of Thrones seviyesinde bir çatışma olacağına dair ipucu vermişti.

Bu ve havada kalan diğer hikaye boşlukları arasında hayranlar bu son bölümü sabırsızlıkla bekliyor.

Screen Rant'ta yer alan habere göre FANDOM’a konuşan yönetmen Nicotero, The Walking Dead’in sezon finalinin yarattığı heyecanı birkaç senaryo detayı vererek körükledi.

Nicotero ilk olarak “sezonun en sevdiğim bölümlerinden” diyerek yaşanacaklara dair işaret verdi.

Yönetmen, dizinin yaratıcısı Angela Kang’i finalde çıkardığı işten dolayı kutladı ve yeni bölümün tam da bir öncekinin kaldığı yerden devam edeceğine söz verdi.

Bölümün neye odaklanacağına gelince Nicotero şunları söyledi:

Çok sayıda karakterin hikayesine değinildi. Şurada, burada parça parça bilgiler edinip o perdeyi kapamak ve finalde yeni bir perde açmak istiyorsunuz. Daryl’la ilgili pek çok şeye, Negan’la, Beta’yla, Carol’la ilgili pek çok şeye değindik.

Hayranların The Walking Dead’in 10. sezon finaline duyduğu heyecanı daha da arttıran şey Maggie’nin (Lauren Cohan) dönüşü oldu.

Karakter 9. sezonun başlarından bu yana yoktu. 10. sezonun başında Michonne (Danai Gurira) diziden ayrılmıştı. Dolayısıyla Maggie’nin dönüşü izleyenler için iyi haber oldu.

Nicotero, Maggie’nin dönüşünün önünü açan koşullara fazla değinmedi ama umutlandıran son bir ifade kullandı:

Maggie’nin dönüşünün finalde olacağı sanırım çoktan açıklandı. Bu da bizi 11. sezona o kadar iyi bağlıyor ki bunun hakkında konuşamamak benim için biraz acı verici. Zira finalin son iki dakikasında insanların şaşkınlıktan ağzı açık kalacak.

Nicotero’nun tam olarak söylemediği bir şey, 10. sezon finalinin ne zaman yayımlanacağı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Verdiği bilgi bölümün bu sene sonunda yayımlanacağıyla sınırlı.

AMC’nin yayın tarihini açıklamak için The Walking Dead’in 11. sezonunun yapımını planlamayı beklediği ihtimal dahilinde.

Öte yandan küresel salgın çok sayıda şeyi belirsiz hale getirirken iş eğlence sektörü, sinema ve televizyonculuğa geldiğinde bu netleşmenin belirlenmesi biraz daha uzun sürebilir.

Bu da hayranların biraz daha uzun bir süre sabırlı olmaları gerektiği anlamına geliyor. Ancak Nicotero’nun gelecek bölümle ilgili verdiği ipuçları düşünüldüğünde bu çok da kolay olmayabilir.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU