Meghan Markle, George Floyd'un öldürülmesiyle ilgili konuştu: Söylenecek tek yanlış şey hiçbir şey söylememektir

Düşes, "George Floyd'un hayatı önemliydi" diyor

Sussex Düşesi, eski okulu Los Angeles Immaculate Heart lisesinin sanal mezuniyetinde yaptığı konuşmada, George Floyd'un ölümününe değindi.

Markle, çarşamba gecesi gerçekleştirdiği ve Essence'in ulaştığı 5 dakikalık hitabında ABD'deki son hadiseleri "kesinlikle çarpıcı" diye niteledi.

Floyd'u ve diğer polis şiddeti kurbanlarını anmadan önce, "Size ne söyleceğimden emin değildim" diyen 38 yaşındaki Düşes, sözlerini şöyle sürdürdü:

Doğru olanı söylemek istedim. Söylenebilecek tek yanlış şeyin hiçbir şey söylememek olacağını fark ettim. Çünkü George Floyd'un hayatı önemliydi, Breonna Taylor'ın hayatı önemliydi, Philando Castile'ın hayatı önemliydi ve Tamir Rice'ın hayatı önemliydi.

Düşes ayrıca, ismi bilinmeyen "pek çok insanın" hayatına da atıfta bulundu.

Markle devamla, neye inanıyorsa onu dile getirmesi yönünde kendisini cesaretlendiren okulun öğretmenlerinden birine de teşekkür etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Düşes, "Öğretmenlerimden biri, Bayan Pollia, bana 'Başkalarının ihtiyacını her zaman kendi korkularının üstünde tutmayı unutma' demişti. Bu sözler tüm hayatım boyunca benimleydi. Geçen hafta bunun üzerine hiç olmadığı kadar çok düşündüm" dedi.

Bir çocuk annesi ayrıca, Los Angeles isyanlarına da değindi. Olaylar, 1992'de siyahi taksi şoförü Rodney King'i feci şekilde döverken kayda alınan 4 polis memurunun saldırı suçundan beraat etmesiyle patlak vermişti.

Düşes, "Yine anlamsız bir ırkçılık fiiliylet etiklenen Los Angeles İsyanları zamanında 11-12 yaşındaydım" dedi.

Sokağa çıkma yasağını hatırlıyorum. Aceleyle eve döndüğümü ve yolda gökyüzünden kül yağdığını gördüğümü, duman kokusu aldığımı ve binalardan tüten dev dumanları hatırlıyorum...

Bir minibüsün arkasında elinde silah ve tüfekle bekleyen adamlar gördüğümü hatırlıyorum.

Eve vardığımda, hep orada duran ağacın tamamen kömürleştiğini gördüğümü hatırlıyorum. Bu anılar asla kaybolmuyor.

Markle sanal hitabını iyimser sözlerle sonlandırdı:

Markle, "İnsanların dayanışma içinde olduğunu görüyoruz. Toplulukların bir araya gelerek moral bulduğunu görüyoruz" dedi.

Bu hareketin bir parçası olacaksınız.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU