THY Genel Müdürü: İç hat seferlerinde doluluk oranı yüzde 80’e yaklaştı

Normalleşme sürecine girilmesiyle insanların Türkiye içinde seyahat talebi artarken THY, günde 250 sefere kadar ulaştı. Seferlerinin yüzde 30’uyla devam eden THY’nin beklentisi iki hafta içinde yüzde 100’e çıkmak

Fotoğraf: AA

1 Haziran’da başlayan normalleşme süreciyle birlikte seyahat yasaklarının kalkması, hem yola düşenlerin hem seferlerin sayısını artırdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, iç hatlarda beş ilde ön deneme seferlerine başladıklarını hatırlatarak 4 Haziran itibariyle seferlerin yüzde 30’unun açıldığını duyurdu. 

“Bugün, İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen ve Ankara olmak üzere yaklaşık 250'ye yakın sefer yapıyoruz” diyen Ekşi, 25 binin üzerinde de yolcu taşınacağını ve doluluk oranlarının yüzde 80’e yaklaştığını söyledi. 

Ekşi, bu seferlerin kademeli olarak artırmak zorunda olduklarını, insanların bir anda terminallere yığılmaması için adımlar attıklarını belirtti. 

İstanbul Havalimanı'nda hatırı sayılır bir yoğunluk yaşandığını, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyulduğunun gözlendiğini kaydeden Ekşi, salgınla mücadelede hedeflenen noktaya gelindiği takdirde seferlerin iki hafta sonra yüzde 100 açılabileceğini bildirdi.

THY Genel Müdürü Ekşi, basın mensuplarının dış hatlarla ilgilisi sorusuna şöyle cevap verdi:
 

Türkiye'den yurt dışına yapılacak seferlerde iki tane otorite izin vermesi lazım. 

Birincisi, Türkiye'nin 'evet uçuşlar başlayabilir' demesi lazım. İki, bu yetmiyor, siz hangi ülkeye uçacaksanız, o ülkenin size izin vermesi gerekiyor. Dolayısıyla iki izin bir araya gelince uçuş olabiliyor.

Biz, bu izinleri ne zaman olacağını biliyor muyuz? Evet, Türkiye'den yurt dışına olan izinlerin inşallah çok kısa zamanda çıkacağına inanıyoruz. 

İç hatlarımız açıldı. Bizim ümidimiz çok kısa sürede Türkiye'den, Türk devletinin de Sağlık Bakanlığımızın, Ulaştırma Bakanlığımızın da dış hatlara izin vereceğini bekliyoruz. Bunun ne zaman olacağını bilmiyoruz. Çünkü koronavirüs mücadelesi tüm dünya ile bizde de günlük olarak izleniyor. Nereye gidiyor, buna bakılıyor. Dolayısıyla yarın yapalım, öyle kolay ve mümkün değil. Allah korusun ikinci dalga diye tabir ettiğimiz çok daha sıkıntılı bir süreci görebiliriz.


Ekşi, dış hatlarda da kademeli olarak seferlerin başlayacağına dikkati çekerek, "Mesela Çin diyor ki, bana geleceksen haftada bir kere gelebilirsin' diyor. Her ülkeden bir sefer yapılabilir, diyor. Dolayısıyla seferlerin açılması demek, bütün, her şeyiyle açılması anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU